FOTO/ Premijer Forto i ministar Šteta obišli depo GRAS-a

Prvi put nakon 40 godina: Sarajevo dobija 25 ganc novih trolejbusa! U planu trolejbuska mreža do Vogošće!

Hronika25.06.19, 15:33h

Prvi put nakon 40 godina: Sarajevo dobija 25 ganc novih trolejbusa! U planu trolejbuska mreža do Vogošće!
Ministar Šteta naglasio je da će novi trolejbusi uveliko olakšati funkcionalnost javnog prevoza u Kantonu i kako je obećano na početku godine, uskoro će Sarajevo dobiti nove moderne trolejbuse kakvi se mogu vidjeti u gradovima Evrope i svijeta

 

Na ulicama Sarajeva uskoro će se, prvi put nakon 40 godina, naći 25 novih trolejbusa. Tim povodom premijer KS Edin Forto i ministar saobraćaja Adnan Šteta obišli su danas trolejbuski depo KJKP Gras, gdje su se u razgovoru sa nadležnim i uposlenicima uvjerili u kakvom stanju se nalazi.

 

"Upoznali smo osoblje koje radi na održavanju trolejbusa. Oni ne kriju svoje zadovoljstvo i imaju odlične ideje kako da uvedemo u saobraćaj nove trolejbuse za koje ćemo raspisati tender za nekoliko dana", rekao je premijer Forto.

 

edin-forto-adnan-steta-gras

 

Ministar Šteta naglasio je da će novi trolejbusi uveliko olakšati funkcionalnost javnog prevoza u Kantonu i kako je obećano na početku godine, uskoro će Sarajevo dobiti nove moderne trolejbuse kakvi se mogu vidjeti u gradovima Evrope i svijeta.

 

Razgovaralo se i o usvojenom rabalansu Budžeta u kojem je predviđeno novo zaduženje od pet miliona eura za proširenje trolejbuske mreže do Vogošće. Dat je nalog za izradu glavnog projekta nakon ćega raspisivanje javnog poziva i početak obnove ove trolejbuske dionice koja nije aktivna od završetka rata.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 20

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još