Uvećan za 114 miliona KM

Skupština KS usvojila rebalans Budžeta: Kako će se raspodijeliti sredstva?

Front25.06.19, 07:56h

Skupština KS usvojila rebalans Budžeta: Kako će se raspodijeliti sredstva?
Ministarstvu komunalne privrede i infrastrukture KS namijenjeo je više od 9,5 miliona KM, za subvencioniranje kupaca prirodnog gasa i centralnog grijanja oko osam miliona KM i 1,5 milion KJKP Rad za nabavku opreme

 

Skupština Kantona Sarajevu usvojila je rebalans Budžeta KS za 2019. godinu. Budžet je uvećan za 114 miliona KM, i iznosi milijardu i 55 miliona.  

 

Značajna sredstva će biti usmjerena na infrastrukturu saobraćaja i to u iznosu većem od 75 miliona KM – za obnovu voznog parka za javni prijevoz putnika, rekonstrukciju trolejbuske mreže za Vogošću, pokrivanje razlike za penzionerske mjesečne karte KJKP Gras, subvencioniranje troškova studentskih karata i prijevoza učenika. 

 

Također, sredstva su usmjerena i Direkciji za puteve u iznosu većem od 19 miliona KM, za energijsku efikasnost u javnim objektima i objektima budžetskih korisnika, subvencioniranje mladih pri rješavanju stambenog pitanja više od 25 miliona KM, dok će 9,5 miliona KM biti  izdvojeno za subvencioniranje kupaca prirodnog gasa i centralnog grijanja, a od tog iznosa će biti izdvojeno i za KJKP Rad za nabavku opreme. 

 

Ministarstvu komunalne privrede i infrastrukture KS namijenjeo je više od  9,5 miliona KM, za subvencioniranje kupaca prirodnog gasa i centralnog grijanja oko osam miliona KM i 1,5 milion KJKP Rad za nabavku opreme. 

 

Ministarstvu obrazovanja rebalansom Budžeta predviđeno je više od sedam miliona KM za projekte i to za sufinansiranje predškolskog odgoja, za strategiju rada sa djecom sa poteškoćama u razvoju, za izgradnju Akademije scenskih umjetnosti, ali i sufinansiranje izgradnje škole na Šipu. 

 

Sredstva će biti izdvojena i za ukidanje arhitektonskih barijera za osobe s invaliditetom u iznosu od  milion KM, a u svrhu regulisanja migrantske krize dodatnih 200.000 KM.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!