SVE JE BILO UREDU DOK ŽENA NIJE DOŠLA U BOLNICU

Šokantan nemar ljekara doveo do tragedije: Beba umrla u majčinom stomaku zato što je otac Srbin!

Hronika20.06.19, 15:22h

Šokantan nemar ljekara doveo do tragedije: Beba umrla u majčinom stomaku zato što je otac Srbin!
Kako tvrdi ovaj bračni par, trudnoća je proticala u najboljem mogućem redu, sve dok žena nije došla u bolnicu početkom juna kako bi djevojčicu donijela na svijet

 

 

Beba srpsko-rumunskog bračnog para preminula je početkom ovog mjeseca u bolnici “Mater Dej” na Malti, a da nije ni ugledala svijet, pišu Večernje novosti.


Taj list prenosi pisanje malteških medija, koji pak navode da je djevojčica umrla u majčinom stomaku uslijed nemara ljekara, jer su oni bili zabrinuti oko naplate troškova porođaja, budući da otac nije sa teritorije Evropske unije, te su odugovlačili prijem porodilje.


Zbog ovog strašnog događaja, roditelji bebe, otac Srbin i majka Rumunka, tužili su radnike bolnice. Kako tvrdi ovaj bračni par, trudnoća je proticala u najboljem mogućem redu, sve dok žena nije došla u bolnicu početkom juna kako bi djevojčicu donijela na svijet, pišu dalje Novosti.


– Ljekari su više bili zabrinuti za plaćanje bolničkih troškova nego za život naše bebe, koja je umrla. Nedostatak profesionalne razboritosti, marljivosti i brige osoblja bolnice i vlasti, direktno ili indirektno su odgovorni za ovaj ishod – rekli su roditelji za medije s Malte.


Majka djevojčice, kao državljanka Evropske unije, nosilac je evropske kartice zdravstvenog osiguranja, kojom stiče pravo na besplatan medicinski tretman, ili smanjenu naknadu u slučaju hitne pomoći u javnim bolnicama. Uprkos tome, osoblje zdravstvenog centra “Mater Dej” potrošilo je vrijeme rješavajući “problem” kako će otac Srbin platiti troškove porođaja u državnoj bolnici. Zbog tog nemara i odugovlačenja, situacija se iskomplikovala i beba je umrla.


Roditelji bebe tužbu su podnijeli protiv generalnog direktora zdravstvenih službi, glavnog vladinog medicinskog službenika, premijera, ministra zdravlja, njegovog stalnog sekretara, izvršnog direktora u bolnici “Mater Dej”, direktora službe za njegu i glavnog tužioca. Zatraženo je da u roku od 15 dana isplate roditeljima odštetu, uz zadržavanje prava na dalje pravne radnje, pišu Večernje novosti.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još