Zabava za sve generacije u centru Sarajeva

Počinje 'Ljeto u parku - Hastahana': Luna park, filmske projekcije pod zvijezdama, svirke, odbojka na pijesku...

Zabava20.06.19, 13:01h

Počinje 'Ljeto u parku - Hastahana': Luna park, filmske projekcije pod zvijezdama, svirke, odbojka na pijesku...
U toku je reparacija sprava u Skate parku, koji će biti u potpunosti obnovljen, prosijani su i očišćeni pješčani bazeni, a u narednim danima će biti obnovljeno i postojeće ciciban igralište

 

Sa prvim danom ljeta, od petka 21. juna počinje manifestacija „Ljeto u parku – Hastahana“, koja se već drugu godinu dešava u parku Hastahana – prof. dr. Nijaza Durakovića na Marijin Dvoru u Sarajevu.

 

Planirano je da ovaj događaj, osmišljen da tokom više od tri mjeseca ponudi razne zanimljive sadržaje za sve generacije, traje do posljednjeg dana ljeta, 23. septembra.

 

Ovogodišnje izdanje „Ljeta u parku – Hastahana“ počet će sa radom u petak 21. juna večernjom svirkom u Carlsberg Beer Gardenu, natkrivenoj pivnici u kojoj će svake večeri tokom trajanja manifestacije od 21 sat nastupati muzičari sa repertoarom laganih, domaćih i stranih, pop, rock, blues i jazz standarda, dok će tokom dana u tom prostoru biti organizirani brojni drugi zabavni programi.

 

ljeto-u-parku-hastahana-igra-djeca

 

Tokom prvih deset dana trajanja manifestacije u parku Hastahana – Prof. dr. Nijaz Duraković bit će postavljen i veliki luna park, sa brojnim zabavnim sadržajima za najmlađe.

 

Pored postojećeg košarkaškog terena na Hastahani će biti postavljen i teren za odbojku na pijesku, a nakon odlaska luna parka i teren za mali fudbal sa vještačkom travom, na kojem će tokom ljeta biti organizirane i besplatne škole fudbala za djecu.

 

U toku je reparacija sprava u Skate parku, koji će biti u potpunosti obnovljen, prosijani su i očišćeni pješčani bazeni, a u narednim danima će biti obnovljeno i postojeće ciciban igralište.

 

ljeto-u-parku-hastahana

 

Na Hastahani će biti postavljena i drvena kućica u kojoj će djelovati dječija igraona i gdje će za najmlađe svakog dana biti organizirani razni zanimljivi i edukativni sadržaji.
Od početka jula u parku će djelovati i Coca – Cola ljetno kino, u kojem će ljubitelji „sedme umjetnosti“ četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom moći pod vedrim nebom uživati u filmskim klasicima.

 

Događaj „Ljeto u parku – Hastahana“ organizira Konzorcij za razvoj Destinacije Sarajevo, kojeg čine Fondacija Sarajevo Navigator i ZUP Baščaršija, uz podršku brojnih partnera i sponzora.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!