VIDEO/ LJEKAR SVJETSKOG GLASA U 'VEČERNJEM STUDIJU'

Dr. Asim Kurjak o Sebiji Izetbegović, bila je njegova učenica: Kada doktor ode u politiku, mi se uvijek pitamo šta mu fali?!

Hronika19.06.19, 08:19h

Dr. Asim Kurjak o Sebiji Izetbegović, bila je njegova učenica: Kada doktor ode u politiku, mi se uvijek pitamo šta mu fali?!
Na brojna pitanja koja se tiču njegovog života i rada dr. Kurjak odgovarao je u "Večernjme studiju" N1 televizije, a između ostalog i na pitanje o direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, dr. Sebiji Izetbegović, koja je svojevremeno bila njegova učenica

 

 

Dr. sc. Asim Kurjak, doktor medicine, specijalist opstetricije i ginekologije, naučnik i akademik, u svijetu slovi za jednog od najpoznatijih hrvatskih ljekara bosanskih korijena... No, koliko je poznat po znanstvenim dosezima, skoro isto toliko je znani i po aferama i skandalima koji ga prate.  


Doktor Kurjak važi za jednu od najkontraverznijih ličnosti hrvatskoga zdravstva, a kao neosporni stručnjak svjetskoga glasa iz oblasti ultrazvučne dijagnostike izravnim angažmanom prisutan je u 58 država.


Rođen je 1942. godine u Kotor Varoši, kao najstarije od četvero djece, a otac mu je bio trgovac.


Danas se za njega i njegov doktorski rad vežu brojne kontraverze, ali i dalje slovi za iznimnog stručnjaka u savremenoj medicini. Mnogi će reći i da bez njega ne bi bilo poroda i sigurnog potomstva, a porodio je mnoge majke, među njima i čuvene princeze, i spasio brojne trudnoće koje bez njegove stručne pomoći ne bi imale sretan kraj....

 

Na brojna pitanja koja se tiču njegovog života i rada odgovarao je u "Večernjme studiju" N1 televizije, gdje je nedavno gostovao, a između ostalog i na pitanje o direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, dr. Sebiji Izetbegović, koja je svojevremeno bila njegova učenica.


- Znate, kada neki doktor ode u politiku, mi se uvijek pitamo šta njemu fali... Međutim, niti sam ja njoj bio mentor, niti je ona zaista bila moja učenica. Tačno jeda je bila je kod mene, ali tek nekoliko mjeseci, tokom rata u BiH...  - kratko je prokomentarisao Kurjak. a o čemu je još govorio za televiziju N1, pogledajte u priloženom videu...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 37

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još