Izazovi novog doba

Ana Brnabić danas u Banjaluci na konferenciji o digitalizaciji, poslije sastanak sa Cvijanović

Front17.06.19, 09:20h

Ana Brnabić danas u Banjaluci na konferenciji o digitalizaciji, poslije sastanak sa Cvijanović
Cilj konferencije je da se ova tema dodatno aktuelizuje kako bi se pronašli novi načini zaštite autorskog i srodnih prava i na taj način pružila podrška nadležnim institucijama kroz debate donosilaca odluka, eksperata i druge zainteresovane javnosti

 

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarat će danas u Banjoj Luci sa premijerkom Srbije Anom Brnabić.

 

Brnabić će prethodno s entitetskim premijerom Radovanom Viškovićem učestvovati na Regionalnoj konferenciji "Digitalizacija i intelektualna svojina: Kraj ili novi početak".

 

Oni će govoriti o prijetnjama i izazovima koje donosi novo doba internet revolucije u oblasti zaštite intelektualne svojine.

 

Na tom skupu će, između ostalih, učestovati i ministar prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić, ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević, te predstavnici najvećih telekomunikacionih kompanija i stučne javnosti iz regiona.

 

Cilj konferencije je da se ova tema dodatno aktuelizuje kako bi se pronašli novi načini zaštite autorskog i srodnih prava i na taj način pružila podrška nadležnim institucijama kroz debate donosilaca odluka, eksperata i druge zainteresovane javnosti.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!