Prijedlog za produženje pritvora već napisan

Dario Delibašić danas u sudnici, advokat Ibrišimović: 'Vlasnik nargila bara će morati objasniti zašto je otet, pa pušten'

Hronika17.06.19, 08:02h

Dario Delibašić danas u sudnici, advokat Ibrišimović: 'Vlasnik nargila bara će morati objasniti zašto je otet, pa pušten'
Advokat Ibrišimović ističe da je u ovom predmetu Delibašić u pritvoru samo na osnovu riječi oštećenog koji javnosti treba da objasni zašto je bio otet, a potom pušten

 

 

Tužilaštvo Kantona Sarajevo danas će odlučiti da li će zatražiti produženje pritvora za 40-godišnjeg Darija Delibašića, osumnjičenog da je učestvovao u otmici državljanina BiH i Turske Tamera K. Tačnije, Delibašić se tereti da je iznajmio kuću i vozilo osobama iz Crne Gore i jednom državljaninu Srbije (navodno pripadnicima škaljarskog klana iz Crne Gore), koji su izveli otmicu vlasnika Nargila bara Mahala u Sarajevu.

 

Nelogičnosti

 

Dok se Zlatko Ibrišimović, branilac osumnjičenog, nada da postupajući tužilac neće tražiti produženje pritvora, jer za to, kako kaže, nema razloga, iz izvora bliskom Tužilaštvu saznajemo da je prijedlog za produženje već napisan, te da će se Delibašić danas naći u sudnici.

 

Advokat Ibrišimović ističe da je u ovom predmetu Delibašić u pritvoru samo na osnovu riječi oštećenog koji javnosti treba da objasni zašto je bio otet, a potom pušten.

 

“Oštećeni je rekao da su mu oduzeti sat i 1.000 maraka, a da su mu otimači vratili vozilo i mobitel, što je nelogično”, rekao je Ibrišimović.

 

Podsjetimo, Tamer K. je pripadnicima SIPA prijavio da je otet 17. aprila u ilidžanskom naselju Pejton. Dok se vozio u Golfu 6, rekao je da su ga s tri vozila preseli nepoznati razbojnici sa automatskim puškama i pištoljima. Potom su ga izvukli iz vozila, svezali i stavili mu fantomku na glavu, te ga odvezli na nepoznatu lokaciju. Rekao je da su ga držali cijelu noć, tukli i prijetili smrću i njemu i njegovoj porodici. Rekao je još da su mu najprije tražili 500.000 eura, uz naredbu da im narednog dana donese još 200.000 eura.

 

​Pomoć

 

Sutradan ga je, kako je naveo, jedan od otmičara izbacio na Otoci i ostavio. Vozilo mu nije vraćeno, a otmičari su od njegovog oca tražili gotovo milion KM. Navodno, organizator grupe otmičara ima državljanstvo Srbije i BiH i trenutno je u bijegu.

 

Također se moglo čuti da je Dario Delibašić tokom saslušanja u Tužilaštvu navodno rekao da je samo htio pomoći prijateljima iz Srbije koji su došli u Sarajevo. Kazao je da su ga oni zamolili da im da ključeve od kuće u naselju Otes i posudi vozilo, te da nije znao da planiraju otmicu.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još