počele sezonske gužve

Spremite dobre živce: Evo na kojim graničnim prijelazima u BiH ćete se duže zadržati

Hronika16.06.19, 11:03h

Spremite dobre živce: Evo na kojim graničnim prijelazima u BiH ćete se duže zadržati
Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva)

 

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Izačić, Velika Kladuša i Gabela polje pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta - saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana na ovom lokalitetu dolazi do formiranja dugih kolona vozila u oba smjera. 

 

U toku su radovi na mostu preko rijeke Plive u Jajcu (M-5), zbog čega je saobraćaj potpuno obustavljen. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jezero-Jajce, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad. 

 

Na magistralnom putu M-17.3 Neum-Stolac (u mjestu Prapratnica-ulazni portal tunela Žaba), zbog izvođenja radova saobraćaj je preusmjeren na privremenu obilaznicu. 

 

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva). 

 

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Bradina-Konjic, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru. 

 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. 

 

Tokom dana, a posebno u poslijepodnevnim satima, očekuje se pojačana frekvencija saobraćaja, pa iz BIHAMK-a vozače savjetuju da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja. 

 

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo putovanje u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!