Uspaničio se i predao policiji

Đukanović u panciru doveden u sud: Krunića ubio iz koristoljublja, prijeti mu duga robija

Hronika15.06.19, 18:13h

Đukanović u panciru doveden u sud: Krunića ubio iz koristoljublja, prijeti mu duga robija
Odbjegli ubica Benedi Đukanović skrivao se na širem području Sarajeva, a odlučio je da se preda nakon što se uspaničio da će ga ubiti osobe iz kriminalnog miljea

 

Benedi Đukanović tereti se da je Slavišu Krunića i Žarka Pavlovića ubio iz koristoljublja, odnosno niskih pobuda potvrđeno je juče u Okružnom sudu Banjaluka tokom ročišta za određivanje pritvora osumnjičenog ubici.

 

Republičko javno tužilaštvo tako je po prvi put obznanilo da se Đukanović tereti za krivično djelo teško ubistvo i to po stavu dva Krivičnog zakonika Republike Srpske. Prema ovom članu teško ubistvo je izvršeno kada se osoba liši života iz iz koristoljublja, odnosno bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih naročito niskih pobuda.

 

Benedi Đukanović koji je označen kao ubica Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića juče je pod jakim mjerama obezbjeđenja doveden u Okružni su u Banjaluci.

 

Đukanović je bio pod budnim okom Interventne jedinice Sudske policije RS, a u vrijeme ročišta za pritvor pred sudom su bili policajci naoružani dugim cijevima, odnosno puškama na gotovs.

 

– Benedi Đukanović je prvi pritvorenik još od Gorana Kotara koji je prilikom dolaska na ročište za pritvor, te nakon izlaska iz suda sve vrijeme nosio pancir što dovoljno govori da se radi o jako rizičnom postupku – objasnio je izvor Srpskainfo iz istrage.

 

Portparolka Okružnog suda u Banjaluci Slavica Divjak izjavila je da je pritvor Đukanoviću određen zbog bojazni od bjekstva.

 

Dovođenje Đukanovića pod jakim mjerama obezbjeđenja i u panciru potvrdilo je pisanje Srpskainfo o tome da je Đukanović zarad lične bezbjednosti odlučio da se preda nakon gotovo dvomjesečnog skrivanja.

 

Odbjegli ubica Benedi Đukanović skrivao se na širem području Sarajeva, a odlučio je da se preda nakon što se uspaničio da će ga ubiti osobe iz kriminalnog miljea, otkrio je ranije izvor Srpskainfo.

 

– U narednom periodu istraga će između ostalog biti usmjerena kako bi se utvrdilo ko su bili jataci Đukanovića koji su mu pružali utočište nakon bjekstva iz Banjaluke. Istragom će biti utvrđeno i gdje se nalazi bijeli “golf” kojim je Đukanović pobjegao – objasnio je izvor iz istrage.

 

On je dodao kako je Đukanović inače paničar, te da je odlučio da se preda, jer je vjerovao da će ga ubiti.

 

Podsjetimo, Đukanović se u utorak oko 22 časa mirno ušetao u Policijsku stanicu Ilidža u Sarajevu, gdje se predao inspektorima policije Federacije BiH.

 

Nakon ovoga telefonske linije na relaciji Sarajevo – Banjaluka su se užarile i ubrzo je obaviješten MUP Republike Srpske, a bjegunca je pod jakim merama obezbjeđenja u Banjaluku sprovela Jedinica za podršku Policijske uprave Istočno Sarajevo.

 

Đukanović je u bjekstvu bio od 22. aprila ove godine kada je prema navodima iz policije, u sačekuši ubio banjalučkog biznismena Slavišu Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića, a teško ranio Gorana Ilića. Đukanovića je nekoliko časova nakon ubistva na području Dervente zaustavila saobraćajna patrola, ali je ubrzo pušten, jer nije bilo informacija da se radilo o odbjeglom ubici. Izvor Srpskainfo još ranije je otkrio da je saučesnika i napadača Željka Kovačevića tokom razmjene vatre sa Krunićevim obezbjeđenjem najvjerovatnije ubio upravo Đukanović, usljed panike.

 

– Hapšenje Đukanovića daće odgovore na mnoga pitanja, ukoliko osumnjičeni bude progovorio, a najbitniji deo jeste onaj o nalogodavcima ubistva Slaviše Krunića- izjavio je izvor iz istrage.

 

Banjalučki biznismen Slaviša Krunić ubijen je 22. aprila u večernjim časovima, nedaleko od porodičnog imanja u Glamočanima kod Banjaluke. U mučkom napadu i sačekuši osim Krunića ubijen je njegov tjelohranitelj Žarko Pavlović, dok je drugi pratilac Goran Ilić teško ranjen. U ovom napadu ubijen je jedan od napadača, Željko Kovačević.

 

U istrazi koja je uslijedila uhapšeni su Emilio Baldo i radnik firme “Sektor sekjuriti” Rodoljub Gajić iz Banjaluke, koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, a za kojeg se sumnja da je odavao informacije Đukanoviću i Baldi.


Osumnjičenog Benedija Đukanovića juče je u Okružnom sudu Banjaluka zastupala advokatica Vesna Rujević izabrana po službenoj dužnosti. Prema nezvaničnim informacijama u narednom periodu će Đukanović dobiti novog advokata koji će ga braniti tokom krivičnog postupka.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još