Nakon incidenta na Braču

Split: Dvojica napadača na sezonce završili u zatvoru zbog zločina iz mržnje

Hronika12.06.19, 13:55h

Split: Dvojica napadača na sezonce završili u zatvoru zbog zločina iz mržnje
Policija i dalje provodi kriminalističko istraživanje kako bi otkrili tko su bili ostali napadači na sezonce i vatrogasca koji je stao u njihovu obranu na supetarskom kolodvoru

 

Zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja nedjela sudac istrage Županijskog suda u Splitu zatvorio je dvojicu mladića (22) i (19) koje je splitska policija u utorak privela pod sumnjom da su počinili kazneno djelo zločina iz mržnje nad sezonskim radnicima u Supetru na Braču.

 

Prema kaznenoj prijavi sumnjiči ih se da su na naročito drzak i nepristojan način skupa s još za sada nepoznatim osobama fizički napali pet osoba u dobi od 21 do 26 godina i doveli ih u ponižavajući položaj čime su ostvarili obilježja nasilničkog ponašanja, a u svezi s kaznenim djelom zločina iz mržnje.

 

Policija i dalje provodi kriminalističko istraživanje kako bi otkrili tko su bili ostali napadači na sezonce i vatrogasca koji je stao u njihovu obranu na supetarskom kolodvoru. Incident se dogodio u nedjelju 9. juna oko 4 sata ujutro. 

 

U napadu je teže ozlijeđen supetarski vatrogasac (26) koji je sezonce štitio od razularene mase, a djevojka iz Varaždina i preostala trojica mladića su lakše ozljeđeni. 

 

U napadu na sezonce je sudjelovalo više osoba koji su tražili "gdje su Srbi". Momke i djevojku su oborili na pod i cipelarili, a od daljnjih ih je ozljeda spasio taksist. Incident se dogodio nakon Torcida kupa, a osudili su ga državni dužnosnici te supetarska gradonačelnica Ivana Marković koja je ukinula financiranje kupa iz gradske blagajne.

 

Prethodno je 22-godišnjak od zamjenika Općinskog državnog odvjetnika dobio mjeru opreza po kojoj se vatrogascu ne smije približiti na 150 metara, dok je 19- godišnjak prekršajno prijavljen zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru i Zakona o suzbijanju diskriminacije.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!