Video/ Približio se brodu s turistima

Ponovo snimljen morski pas: Ovog puta uočen u Korčulanskom kanalu

Hronika12.06.19, 08:49h

Ponovo snimljen morski pas: Ovog puta uočen u Korčulanskom kanalu
Prije dva dana objavili smo informaciju da je kraj Makarske snimljen morski pas mako (Isurus oxyrinchus), a ne neka druga vrsta

 

Nakon što se prije nekoliko dana kod Makarske pojavio morski pas, istog su snimili i u Korčulanskom kanalu.

 

- Prije dva dana objavili smo informaciju da je kraj Makarske snimljen morski pas mako (Isurus oxyrinchus), a ne neka druga vrsta. Jutros je opet snimljen u Korčulanskom kanalu. Radi se o istom morskom psu a to se može vidjeti po rezu koji se nalazi malo desno, između glave i dorzalne peraje. Još jednom naglašavamo da nema razloga panici, radi se o nezreloj jedinki i vrsti koja nije agresivna - kazao je Pero Ugarković, suradnika Instituta za oceanografiju i ribarstvo u Splitu za Dalmaciju Danas.

 

Na pitanje da li je ova vrsta morskog pasa opasna, Ugarković odgovara:


– U Mediteranu nema zabilježenih napada koji su neprovocirani, dok ih tropska mora imaju. Općenito je malo takvih napada. Velika većina tih napada su isprovocirani, primjerice, kada psa ulove na udicu pa ga takvog krenu snimiti kamerom ispod površine mora – kazao Ugarković za Dalmacija Danas. Dakle, razloga za zabrinutost zbog pojave ove vrste morskog pasa – nema.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!