foto raport/ fešta u novom sarajevu

Načelnik Koldžo zaigr'o se s djecom: Pjesma, vriska, smijeh orili se Grbavicom...

Hronika11.06.19, 11:56h

Uz veliku zabavu za mališane koji su imali prilike uživati u predstavi, pjesmi, plesu, nagradnoj igri otvoren je park na Grbavici

 

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktorica firme Mibral d.o.o. Maja Bralović-Smith početkom oktobra prošle godine potpisali su ugovor o izvođenju radova na izgradnji parka sa vanjskim uređenjem kod Međunarodnog centra za djecu i omladinu na Grbavici.

 

Nedžad Koldžo je tom prilikom najavio da će to biti jedan od najljepših parkova na području općine te da se radi se o savremenom konceptu oplemenjivanja prostora oko Međunarodnog centra za djecu i omladinu koji će omogućiti niz novih sadržaja građanima, a prvenstveno djeci.


Uz izgradnju parka proširen je i parking kod Međunarodnog centra za 20 novih mjesta.

 

Ovim projektom obuhvaćena je izgradnja amfiteatra i dječjeg igrališta, te "ostrva" koji je obogaćen elementima urbanog mobilijara. Prostor će se koristiti za ljetne radionice i druge aktivnosti na otvorenom Međunarodnog centra, obližnjih osnovnih škola, vrtića, kao i za igru i druženje djece i omladine koja stanuje u ovom naselju.

 

Dječije igralište je urađeno kao dodatni sadržaj za djecu uzrasta od dvije do 12 godina sa modernim sadržajima i spravama sa odgovarajućim zaštitnim mjerama od ozljeda.

 

Unutar travnate površine, između postojećih stabala, koja se zadržavaju, napravljene se popločane pješačke staze, a vrijednost čitavog projekta iznosi 678.780 KM, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.  


Danas je ovaj park i zvanično otvoren za građane.

 

Uz veliku zabavu za mališane koji su imali prilike uživati u predstavi, pjesmi, plesu, nagradnoj igri otvoren je park na Grbavici. 

 

Kako je to izgledalo, pogledajte u našoj fotogaleriji.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!