javit će se u sud bih

SIPA uručila poziv Mamiću, dolazi u Sarajevo

Hronika11.06.19, 09:31h

SIPA uručila poziv Mamiću, dolazi u Sarajevo
Advokat Zdravka Mamića u BiH, Zdravko Rajić, ranije je rekao da bi danas moglo biti održano ročište o izručenju njegovog klijenta Hrvatskoj

 

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu uručili su jutros poziv Zdravku Mamiću da se javi u Sud Bosne i Hercegovine što je on i prihvatio, potvrđeno je za N1 iz SIPA-e.

 

Kako je rečeno za N1, on je trenutno na putu ka Sarajevu.

 

Advokat Zdravka Mamića u BiH, Zdravko Rajić, ranije je rekao da bi danas moglo biti održano ročište o izručenju njegovog klijenta Hrvatskoj.

 

Podsjetimo, osječki Županijski sud dostavio je Ministarstvu pravosuđa svu potrebnu dokumentaciju vezanu za pokretanje postupka izručenja bivšeg čelnika NK "Dinama" Zdravka Mamića iz Bosne i Hercegovine.

 

Nakon što je 7. juna Županijski sud izdao nalog za raspisivanje potjernice, Ministarstvo unutrašnjih poslova je za Zdravkom Mamićem raspisalo domaću i međunarodnu potjernicu, a za daljnju proceduru izručenja optuženika nadležno je Ministarstvo pravosuđa, izvijestili su na sudu.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!