FOTO/ Kao odbranu od migranata

Hrvatska postavlja ogradu sa šiljcima na granici sa BiH!

Hronika10.06.19, 19:52h

Hrvatska postavlja ogradu sa šiljcima na granici sa BiH!
Brojni migranti koji borave na području Unsko-sanskog kantona već su nekoliko puta pokušali preko graničnog prelaza Maljevac da uđu na prostor Evropske unije

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske danas je na Graničnom prelazu Maljevac, prema BiH, postavilo metalnu zaštitnu ogradu sa šiljcima na mostu koji dalje vodi prema teritoriji Hrvatske, koja bi trebalo da spriječi migrante ukoliko nelegalno pokušaju da uđu u tu zemlju. Ograda je visoka tri metra.

 

Iz Granične policije BiH su rekli da ih je MUP Hrvatske danas obavijestio da će zbog radova doći do kratkotrajnih prekida u saobraćaju, koji će potrajati do 16 sati.

 

Brojni migranti koji borave na području Unsko-sanskog kantona već su nekoliko puta pokušali preko graničnog prelaza Maljevac da uđu na prostor Evropske unije.

 

Podsjetimo, oko 200 migranata je prošle godine u oktobru upravo na ovom graničnom prijelazu pokušalo nasilno ući u Hrvatsku. Tada su ih zaustavile jake policijske snage, vodeni topovi, čak i helikopteri. Na kraju su se migranti razišli.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Avaz/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!