Poraz naših na utakmici trećeg kola grupe J

Raspad sistema: Finska savladala Zmajeve sa 2:0, nismo se proslavili...

Sport08.06.19, 19:59h

Raspad sistema: Finska savladala Zmajeve sa 2:0, nismo se proslavili...
Najbolju priliku na ovom meču BiH je imala u 51. minutu kada je Duljević iz odlične pozicije šutirao pored gola Finaca. Domaći nogometaši počeli su ozbiljnije prijetiti bh. odbrani u drugom poluvremenu, uglavnom iz kontranapada

 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je od selekcije Finske 2:0 u susretu 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.  

 

U prvom poluvremenu meča u finskom Tampereu nije bilo previše uzbuđenja. Oba tima su igrala oprezno, a prvu priliku za BiH imao je Duljević u 27. minutu. Međutim, njegov šut je otišao preko gola. Deset minuta kasnije glavom preko gola šutirao je Edin Džeko.  

 

Najbolju priliku na ovom meču BiH je imala u 51. minutu kada je Duljević iz odlične pozicije šutirao pored gola Finaca. Domaći nogometaši počeli su ozbiljnije prijetiti bh. odbrani u drugom poluvremenu, uglavnom iz kontranapada.  

 

Finci su u druom poluvremenu igrali mnogo bolje od BiH, čekali su svoje prilike, a to im se isplatilo u 56. minutu kada je Pukki nakon driblinga kojim je izbacio Šunjića, izašao sam pred golmana Šehića i postigao gol za Finsku.  

 

U 61. minutu gol za poravnanje mogao je postići Džeko, međutim finska odbrana je blokirala njegov udarac.  

 

BiH je u tim trenucima pojačala napade, a finski nogometaši su ponovo prijetili kontranapadima. U 68. minutu Pukki postiže svoj drugi gol na ovom meču. Nakon što je  Bešić u napadu izgubio loptu, Finci su brzom tranzicijom u kontranapad kreirali novu priliku koju je iskoristio napadač ove selekcije.  

 

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata, a ovim porazom naši nogometaši su se značajno udaljili od plasmana na evropsko prvenstvo.  

 

Nakon tri kola BiH se nalazi na četvrtoj poziciji grupe J s četiri boda. Italija je prva sa šest bodova, a trenutno je Finska na drugom mjestu s istim brojem bodova i utakmicom više. Grčka je treća s četiri boda, Armenija peta s tri, a Lihtenštajn je bez bodova. Italija i Grčka večeras igraju svoj meč trećeg kola. 

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još