na Velikoj sceni Narodnog univerziteta

U Konjicu otvoren Šesti Festival glumca BiH

Kultura08.06.19, 10:59h

U Konjicu otvoren Šesti Festival glumca BiH
Ove godine pored pozorišta iz Bosne i Hercegovine, Festival će ugostiti i produkcije iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Republike Sjeverne Makedonije

 



Šesti Festival glumca BiH otvoren je sinoć na Velikoj sceni Narodnog univerziteta u Konjicu,  a u okviru otvaranja odigrana je predstava ''Gazi Husrev-beže ili: Bukagije'' te otvorena izložba ''Gazi Husrev-begov vakuf''. 


Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi HNK-a Rašid Hadžović je poručio da Konjic kroz ovaj festival postaje centar regionalne teatarske scene, koja će ove godine pored pozorišta iz Bosne i Hercegovine ugostiti i produkcije iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Republike Sjeverne Makedonije. 


Direktor Festivala Benjamin Mušinović je naglasio da je Konjic sredina koja izlazi van lokalnih okvira i svoje potencijale promovira i otvara u regiji. 


Festival će u ponedjeljak ugostiti Koprodukciju Srpsko narodno pozorište Novi Sad & Sterijino pozorje sa predstavom ''Moćni rendžeri ne plaču'', saopćeno je iz JU Narodni univerzitet Konjic.


(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!