Na lokalitetu Lokvice-Golo Brdo

Ekshumacija na Igmanu: Dosad pronađeni posmrtni ostaci najmanje 10 osoba

Hronika07.06.19, 15:50h

Ekshumacija na Igmanu: Dosad pronađeni posmrtni ostaci najmanje 10 osoba
Također, pronađeni su ostaci odjeće i osobnih predmeta žrtava, koji bi mogli olakšati proces identifikacije – saopćeno je iz Tužiteljstva BiH

 

U nastavku ekshumacije na lokalitetu Lokvice-Golo Brdo, na planini Igman, do sada su pronađeni posmrtni ostaci najmanje 10 osoba. 



Također, pronađeni su ostaci odjeće i osobnih predmeta žrtava, koji bi mogli olakšati proces identifikacije – saopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 



Proces izvlačenja tijela iz masovne grobnice je u tijeku, a tijela će biti transportirana u prosekturu u Gradska groblja Visoko, gdje će se nastaviti proces sudsko-medicinske obrade i identifikacije žrtava. 



Također, vrši se dalja pretraga šireg lokaliteta, uz korištenje detektora metala, s ciljem pronalaženja još posmrtnih ostataka koji bi se mogli nalaziti na navedenom lokalitetu. 



Mjesto ekshumacije danas su posjetili i predstavnici Međunarodnog mehanizma za kaznene sudove MMKS iz Den Haaga, kao i predstavnici Međunarodnog komiteta Crvenog križa. 



Proces ekshumacije se nastavlja – navodi se u saopćenju Tužiteljstva BiH.


(FENA/Foto: Ilustracija/ mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!