Tajnovita supruga progovorila o braku s našim velikim pjevačem

Sejda Bešlić: 'Bila sam fina, oni su kao nešto cugali, ja samo sok... A Halid će meni: Hoćeš li se ti udati?'

Showbizz06.06.19, 12:54h

Sejda Bešlić: 'Bila sam fina, oni su kao nešto cugali, ja samo sok...  A Halid će meni: Hoćeš li se ti udati?'
Sve su stekli u braku, vrlo su se rano vjenčali, a Halid tada nije imao ništa osim svoje pjesme i odijela. Sve im je osigurao njen otac, a nakon rođenja sina Dine, Sejdin otac je preminuo pa se mladi par odselio kod njene majke

 

Nakon što je veliku pažnju naših čitatelja izazvala anegdota iz života Halida Bešlića, o tome kako mu je punica spasila brak, donosimo nastavak priče o 42 godine dugom zajedničkom životu Sejde i našeg velikog pjevača narodne muzike.

 

Ljubavna priča para počela je kada Bešlić nije još imao ni novce ni toliku reputaciju, bio je tek na početku. Muzičke početke obilježila mu je kafana, a Sejda je za to vrijeme radila u tvornici, prenosi 100posto.hr.

 

- Kad sam upoznao ženu, pjevao sam u kafani i snimio prvu singlicu. Ona je tada radila u tvornici čokolade pa sam joj rekao da napusti posao, ali zato sam imao odgovornost prema tome. Zahvaljujući tome, 40 godina smo zajedno i ne mislimo se rastati do smrti. To je i ljubav i navika, ali što čovjek više stari, sve se više voli' - rekao je prije dvije godine o braku Halid.

 

O samozatajnoj supruzi muzičkog velikana ne zna se puno, uvijek je bila u sjeni, posvećena porodici, davajući kod kuće veliku podršku u stvaranju Halidove karijere. Prije desetak godina dala je za Jutarnji list u društvu supruga Halida veliki intervju.

 

- Prije nego što sam upoznala Halida, više sam voljela zabavnu i rock muziku, a kako postajem starija, sve više volim dobru sevdalinku, sve što je lijepo, pjesme u kojima se možeš naći.

 

I ona se tada prisjetila detaljnije početaka njihove ljubavne priče.

 

- Moja sestra se godinama znala s Halidom, ja nisam toliko voljela kafane u kojima je on pjevao. Nismo se dugo znali: zapravo, on i njegovo društvo su mene ‘izradili’. Izašli smo jednom na rođendan moje sestre, na osmi mart. Bila sam fina, oni su kao nešto cugali, ja samo sok. U taj tren, njegova raja kaže: Nekog ćemo večeras oženiti. A Halid će meni: Hoćeš li se ti udati? Ja ne reagiram. Opet me pita: Hoćeš li se udati za mene? Sestra me pod stolom lupa nogom. A ja, onako, da ga skinem s dnevnog reda, kažem da hoću. I već njegovi prijatelji jure k mojim roditeljima javiti da sam se ja udala! Kad sam došla kući i vidjela izraz na licu svoga brata, sve mi je bilo jasno.

 

Sve su stekli u braku, vrlo su se rano vjenčali, a Halid tada nije imao ništa osim svoje pjesme i odijela. Sve im je osigurao njen otac, a nakon rođenja sina Dine, Sejdin otac je preminuo pa se mladi par odselio kod njene majke.

 

- Od tog kofera s početka naše veze sve smo zajedno stekli.

 

Zajedno su prošli i kroz teške trenutke. Htjeli su nakon sina imati još djece, no Sejda je operirala u mladosti tumor te nakon toga nisu mogli dalje širiti porodicu. Iako tužni, prihvatili su i to, zajedno su nastavili dalje.

 

A kada se Bešliću dogodila stravična saobraćajna nesreća u kojoj je ostao bez vida na jedno oko - Sejda se potresla toliko da o tome ne želi ni danas govoriti, a sjećanje na te dane izaziva odmah suze. No, prihvatili su i to, Halid govori da je njemu to lakše palo negoli njegovoj voljenoj supruzi. U svemu su ostali zajedno.

 

Njihov sin Dino sa suprugom je dobio blizance, a Sejda i Halid danas su uz unučad jako vezani. Dino i supruga preselili su s djecom krajem prošle godine u Njemačku, jer je magistra hemije od januaru počela raditi na prestižnom Institutu u Frankfurtu. Otad je Halid odlučio sa suprugom češće putovati u Njemačku, jednostavno su navikli često biti uz unučad - dječaka i djevojčicu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još