Popularni imam podijelio radost

Efendija Muhamed Velić za Bajram dobio sina: Allahumme amin! Zašto smo odabrali baš ovo ime?

Zabava06.06.19, 10:46h

Efendija Muhamed Velić za Bajram dobio sina: Allahumme amin! Zašto smo odabrali baš ovo ime?
Molim Uzvišenog Allaha da ga učini od Svojih dobrih robova, s kojim će biti zadovoljan, da mu podari svaki hajr i da ga čuva od svakoga zla! Allahumme amin!, napisao je Velić u objavi na Facebooku

 

Muhamed ef. Velić, imam Ferhadija džamije u Sarajevu, dobio je sina prvog dana Ramazanskog bajrama.

 

Ovu vijest efendija Velić podijelio je na Facebooku, te otkrio ime koje su odlučili dati sin.

 

muhamed-velic-sin-hamza

 

- Nakon što je Poslanikov, a.s., amidža, hazreti Hamza ibn Abdulmutalib, r.a., ubijen u bici na Uhudu, u kratkom vremenskom roku poslije bitke, jednom od ensarija (stanovnika Medine) rodio se sin. Svoju radost podijelio je s muslimanima Medine, a neko od prisutnih upita: "Kako ćeš mu dati ime?" Poslanik Muhammed, a.s., odgovori na njegovo pitanje: "Neka se zove Hamza, to je meni najdraže ime." (El-Hakim u Mustedreku, hasen)

 

- Jedan je drugi Hamza, po imenu i sjećanju na tog velikog Hamzu i Poslanikovu, a.s., želju, mnogo kasnije, prvi dan Ramazanskog bajrama 1440./2019., došao na Ovaj svijet i donio mir, sreću i radost svojim roditeljima i cijeloj porodici. Hvala Allahu. Molim Uzvišenog Allaha da ga učini od Svojih dobrih robova, s kojim će biti zadovoljan, da mu podari svaki hajr i da ga čuva od svakoga zla! Allahumme amin! - napisao je Velić u objavi na Facebooku.

 

velic-medina

Efendija Muhamed Velić sa suprugom Medinom

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 34

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još