Istina o prvaku?

Šokantno otkriće bivšeg šefa formule 1: 'Schumi trenutno nije s nama, ali...'

Sport06.06.19, 08:42h

Šokantno otkriće bivšeg šefa formule 1: 'Schumi trenutno nije s nama, ali...'
Publika na filmskom festivalu u Cannesu prva je vidjela njegovu najavu u kojoj je ubačena scena s Bernijem Ecclestoneom koji je 40 godina bio prvi čovjek najvećeg oktanskog cirkusa na svijetu

 

Fanovi jednog od najbolji vozača formule 1 Michaela Schumachera uskoro će moći pogledati dokumentarni film o svom idolu.

 

Naime, nedavno je snimljen dokumentarac o sedmerostrukom svjetskim prvaku u formuli 1 koji je nazvan 'Schumacher'. Publika na filmskom festivalu u Cannesu prva je vidjela njegovu najavu u kojoj je ubačena scena s Bernijem Ecclestoneom koji je 40 godina bio prvi čovjek najvećeg oktanskog cirkusa na svijetu.

 

Ecclestone je formulu 1 učinio najpopularnijim automobilističkim sportom u svijetu. Michael Schumacher mu je posebno prirastao srcu, a pred kamerama u dokumentarnom filmu je izjavio:

 

- Schumi trenutno nije s nama, ali na sva će vam pitanja odgovoriti. Kada se oporavi...

 

Podsjetimo, Nijemac je u decembru 2013. na skijanju teško ozlijedio glavu te je završio u komi. Nekoliko mjeseci kasnije liječnici su ga postepeno budili iz inducirane kome, a taj proces je završio u junu. Schumacher je prebačen u rehabilitacijsku kliniku, a od septembra 2014. je na kućnoj njezi.

 

Informacije o Schumijevom zdravstvenom stanju stizale su na kapaljku, a ništa se nije promijenilo ni pet i pol godina kasnije. Porodica i supruga Corinne zatražili potpunu diskreciju.

 

U najavi dokumentarnog filma pojavljuje se i Schumacherova supruga.

 

- Michael je borac i neće se predati. U najboljim je mogućim rukama i činimo sve ljudski moguće da mu pomognemo - kazala je Corinne Schumacher.

 

Porodica Schumacher je godinama štitila svoju privatnost, a možda će dokumentarac otkriti ono što Schumijevi fanovi već godinama žele saznati - kakvo je stvarno zdravstveno stanje sedmerostrukog svjetskog prvaka.

 

(Vecernji.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!