Stigao u Veliku Britaniju

Trumpa dočekala kraljica Elizabeta

Front03.06.19, 15:05h

Trumpa dočekala kraljica Elizabeta
Trumpa i njegovu suprugu Melaniju pozdravila je 93-godišnja kraljica u Buckinghamskoj palati

 

Britanija je u ponedjeljak prostrla crveni tepih za Donalda Trumpa, ali izgleda da su pompa, razmjena kurtoaznih fraza i razgovor s kraljicom Elizabetom u sjeni stavova američkog predsjednika prema Brexitu, novom britanskom čelniku i sporu oko kineskog tehnološkog diva Huawei.  

 

Trumpa i njegovu suprugu Melaniju pozdravila je 93-godišnja kraljica u Buckinghamskoj palati na početku trodnevne državne posjete ispunjenom kraljevskom ceremonijom: zvaničnom večerom s kraljicom, čajem s princom Charlesom i obilaskom Westiminsterske opatije, mjesta krunisanja engleskih kraljeva u posljednjih 1.000 godina. 

 

- Nadam se da ću biti veliki prijatelj Ujedinjenog Kraljevstva, tome se itekako nadam tokom ove posjete - napisao je Trump na Twitteru dok je predsjednički avion slijetao na londonski aerodrom Stansted, prenosi Reuters.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!