Traga se za još jednim osumnjičenim

Sedam osoba uhapšeno zbog pokušaja ubistva u Šekovićima, Slobodan Vasiljević u komi na UKC Tuzla

Hronika03.06.19, 13:56h

Sedam osoba uhapšeno zbog pokušaja ubistva u Šekovićima, Slobodan Vasiljević u komi na UKC Tuzla
Hapšenje su izvršili pripadnici Policijske uprave Zvornik u saradnji s kolegama iz Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske

 

Uhapšeno je sedam osoba, koje se dovode u vezu s pokušajem ubistva muškarca inicijala S.V. (1978.) iz Banje Luke 2. juna, u noćnim satima, u Šekovićima, dok se za još jednim osumnjičenim traga, potvrdili su iz policije.

 

Hapšenje su izvršili pripadnici Policijske uprave Zvornik u saradnji s kolegama iz Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

 

-Preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici su izvršili pretrese na više lokacija u objektima koje koriste osumnjičeni, prilikom čega su pronađeni određeni predmeti koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku – saopćeno je iz Policijske uprave Zvornik.

 

Nakon kriminalističke obrade, policijski službenici su lica inicijala S.G. (1993.), M.M. (1986.), S.R. (1993.) N.P. (1991.), N.O. (1981.), M.K. (1972.) i G.Č. (1976.) uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predali u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, dok se za licem S.J. koje se također dovodi u vezu s ovim krivičnim djelom, još uvijek traga.

 

Nezvanično, uhapšeni su pokušali ubistvo Slobodana Vasiljevića, koji se zbog brojnih teških fizičkih povreda nalazi u komi u tuzlanskoj bolnici.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!