Uoči velikog muslimanskog praznika

Šta je Dodik napisao u bajramskoj čestitci: 'Nadam se da su molitve uticale na širenje ljubavi...'

Front03.06.19, 11:23h

Šta je Dodik napisao u bajramskoj čestitci: 'Nadam se da su molitve uticale na širenje ljubavi...'
Muslimani u BiH i širom svijeta sutra dočekuju Ramazanski bajram, jedan od dva najveća muslimanska praznika kojim se obilježava kraj Ramazana, odnosno mjesec posta

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim vjernicima islamske vjeroispovjesti Ramazanski bajram sa željom da ovaj veliki praznik proslave u duhu međusobnog poštovanja i solidarnosti.

 

– Želim vam da Ramazanski bajram dočekate u dobrom zdravlju, radosti i blagostanju u krugu porodice i prijatelja i da predstojeći praznični dani donesu mir u vaše domove – navodi se u čestitki koju je predsjedavajući Predsjedništva BiH uputio poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijstvima, imamima i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u BiH.

 

Dodik je izrazio nadu da su molitve, žrtve i odricanja, tokom proteklog mjeseca Ramazana, učvrstili snagu u svakom čovjeku da ličnim primjerom utiče na širenje ljubavi, razumijevanja i praštanja.

 

Muslimani u BiH i širom svijeta sutra dočekuju Ramazanski bajram, jedan od dva najveća muslimanska praznika kojim se obilježava kraj Ramazana, odnosno mjesec posta.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još