U 35-oj godini

Poginuo Jose Antonio Reyes, legenda španskog fudbala

Sport01.06.19, 13:54h

Poginuo Jose Antonio Reyes, legenda španskog fudbala
U punoj snazi, u 28. godini, vratio se u svoju Sevillu i tada je igrao nogomet karijere. Od 2014. do 2016. tri puta zaredom osvajao je Europa Ligu

 

Jose Antonio Reyes, trofejni nogometaš, krilni napadač Seville, Arsenala, Reala, Atletica, Benfice i Espanyola, poginuo je u 35. godini u prometnoj nesreći.

 

Reyes je bio dijete Seville, iz koje je u zimu 2004. u 21. godini otišao u Arsenal, gdje je odlično igrao, ali nije se uspio aklimatizirati na Englesku i tamošnji način života.

 

Ipak uspio je dati svoj doprinos osvajanju prvenstva glasovitih Invinciblesa 2004., a godinu dana kasnije uzeo je FA Kup, te 2006, posljednje sezone u Arsenalu, doći do finala Lige prvaka.

 

Slijedila je posudba u Real, gdje u jedinoj sezoni (2006/07) daje veliki obol osvajanju naslova u La Ligi.

 

Da je Reyes čovjek za trofeje, pokazao je i u idućem velikanu za kojeg je igrao. Tokom pet godina u Atleticu dva puta je podizao pehar Europa Lige, a osvojio je čak i Intertoto Kup. Za vrijeme ove gaže jednu sezonu proveo je na posudbi u Benfici.

 

U punoj snazi, u 28. godini, vratio se u svoju Sevillu i tada je igrao nogomet karijere. Od 2014. do 2016. tri puta zaredom osvajao je Europa Ligu.

 

Šteta je što Reyes, koji je na vrhuncu bio u vrijeme najjače španske reprezentacije svih vremena, za Furiju ima tek 21 nastup i da nije sudjelovao u osvajanju nijednog od tri najveća trofeja krajem prošlog i početkom ovog desetljeća.

 

Zadnja sezona u vrhunskom nogometu bila mu je 2016/17, tokom koje je igrao za Espanyol.

 

Reyes ni u penziji nije mogao bez nogometa, pa mu se nakon polugodišnje pauze vratio u drugoligašu Corodobi. Samo četiri mjeseca kasnije, otišao je u najdalju avanturu, kineski Xinjiang. Međutim, tamo nije izdržao niti pola godine.

 

Početkom ove godine opet se vratio u Španiju, tačnije u drugoligaša Extremaduru.

 

Poginuo je kao igrač ovog kluba i to u rodnoj Utreri.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!