VIDEO/ Pucnjava u Virginiji

Masakr u SAD-u: Dugogodišnji zaposlenik upao u gradsku upravu i ubio najmanje 12 ljudi

Hronika01.06.19, 09:58h

 Masakr u SAD-u: Dugogodišnji zaposlenik upao u gradsku upravu i ubio najmanje 12 ljudi
"Ovo je najrazorniji dan u povijesti Virginia Beacha", rekao je gradonačelnik Bobby Dyer na konferenciji za novinare sa šefom policije

U gradu Virginia Beach u američkoj saveznoj državi Virginiji došlo je do pucnjave u kojoj je, prema najnovijim informacijama koje prenose CNN i BBC, ubijeno najmanje 12 ljudi.

 

Više ljudi je ranjeno. Među njima je i jedan policajac. Pucnjava se odvijala u gradskom poglavarstvu. Najmanje šest osoba je ranjeno. Napadač se ubio.

 

Policija je kazala kako je napadač, dugogodišnji zaposlenik gradske uprave u kojem je i izvršio napad, pucao po ljudima nasumice. Pucnjava je počela oko 16 sati po lokalnom vremenu (22 sata po našem vremenu).

 

FBI je također na mjestu događaja i pruža potporu lokalnoj policiji, javlja CNN.

 

Šef policije James Cervera izjavio je da se detalji i okolnosti pucnjave istražuju. Iznio je neke pojedinosti o onome što je poznato, rekavši da je jedan policajac bio među onima koji su pogođeni, ali je preživio.

 

Cervera je kazao kako je osumnjičeni dugogodišnji gradski zaposlenik i opisao ga kao "ljutitog nezadovoljnika".

 

Pucnjava se odvijala, prema Cerveri, netom nakon 16 sati u objektu u kojem se nalaze javne gradske i komunalne službe, u susjedstvu gradske vijećnice.

 

"Ovo je najrazorniji dan u povijesti Virginia Beacha", rekao je gradonačelnik Bobby Dyer na konferenciji za novinare sa šefom policije.

 

"Stradali su naši prijatelji, suradnici, susjedi i kolege", dodao je.

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!