nezadovoljstvo raste

Poljoprivrednici FBiH na nogama: Isplata poticaja do 10. juna ili protesti u Sarajevu!

Hronika30.05.19, 15:42h

Poljoprivrednici FBiH na nogama: Isplata poticaja do 10. juna ili protesti u Sarajevu!
Predsjednik Udruženja Nedžad Bićo rekao je da je na današnjem sastanku poljoprivrednika u Vogošći dogovoreno da se nastavi s organizacijom protesta

 

Udruženje poljoprivrednika FBiH danas je pozvalo Vladu FBiH i resorno ministarstvo da do 10. juna isplate poticaje za treći kvartal 2018. godine i da pristupe realizaciji poticaja za četvrti kvartal 2018. i prvi kvartal 2019. ili će, kako ističu, u suprotnom organizovati proteste u Sarajevu. 

 

Predsjednik Udruženja Nedžad Bićo rekao je da je na današnjem sastanku poljoprivrednika u Vogošći dogovoreno da se nastavi s organizacijom protesta, te, ukoliko dođe do njih,  da budu održani ispred sjedišta Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Vlade FBiH. 

 

- Ukoliko poticaji koje tražimo budu uplaćeni do 10. juna, mi ćemo otkazati proteste - naveo je Bićo. 

 

Dodao je da bi na proteste, ukoliko budu organizovani, mogao doći značajan broj poljoprivrednika iz većine kantona u Federaciji. 

 

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, usvojila dva programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava utvrđenih Budžetom FBiH za 2019. godinu Federalnom ministarstvu poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva. 

 

Prvim je planirano izdvajanje 68.700.000 KM na ime poticaja  poljoprivredi i ruralnom razvoju, a drugim 2.500.000 KM kao poticaj veterinarstvu. 

 

Korisnici prvog programa su klijenti upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

 

(FENA/Foto: arhiv/ mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!