LOVCI DOBRO ZARAĐUJU, A TEK VODITELJI

Drama na HRT-u, kome će se i koliko plaćati skupi honorari? Poznato ko će zamijeniti Tarika Filipovića u 'Potjeri'

Mediji28.05.19, 14:06h

Drama na HRT-u, kome će se i koliko plaćati skupi honorari? Poznato ko će zamijeniti Tarika Filipovića u 'Potjeri'
Odluku o novom domaćinu kviza, koji se na nacionalnoj televiziji emitira u terminu prije središnjeg Dnevnika od ponedjeljka do četvrtka, nisu dobro primili stalni zaposlenici HRT-a

 

 

Čak 826 emisija popularnoga kviza "Potjera" snimio je Tarik Filipović, koji će od jeseni ponovno sjesti u voditeljski stolac još jedne uspješnice HRT-a, povratničke emisije "Tko želi biti milijunaš", zbog čega ga više nećemo gledati u "Potjeri", od koje se oprostio prošlog tjedna uz prigodnu tortu i zabavu s kolegama.

 


Iz pouzdanih izvora sa zagrebačkog Prisavlja Slobodna Dalmacija doznaje kako će njegov nasljednik biti Joško Lokas, koji je izabran na internoj audiciji unutar kuće.


Konkurenti su mu bili Mirko Fodor, Daniela Trbović i Barbara Kolar, a nadležni su se, među ostalim, vodili i time tko će od njih imati manje posla u jesenskoj shemi.


Šarmantni Šibenčanin


S obzirom da se Lokasov game show "Šifra", nakon dvije sezone, prestaje emitirati, dok su Fodor i Trbović, osim na Hrvatskom radiju, angažirani u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska", a Kolar u "Kod nas doma", logičan je odabir bio upravo šarmantni Šibenčanin, koji je voditeljsku karijeru počeo kao urednik i voditelj nekad popularnog "Upitnika".


– Na Velebitu sam već 20 dana, gdje snimam seriju "Nestali". Tako da sam trenutačno najviše okupiran time – rekao je Lokas kad su ga zamolili da komentira glasine o angažmanu u "Potjeri".


Nešto su rječitji bili iz odnosa s javnošću HRT-a, gdje su Slobodnoj potvrdili kako bi Lokasa trebali gledati umjesto Tarika.


- S obzirom na to da je Tarik Filipović u petak, 24. svibnja snimio posljednju planiranu emisiju kviza Potjera prije ljetne stanke i da od jeseni postaje novi-stari voditelj Milijunaša, mjesto voditelja Potjere ostaje prazno te bi na njega trebao doći Joško Lokas.


Naime, kolega Lokas od početka je u najužem izboru zbog svoga dugogodišnjeg kvizaškog staža te su dogovori o njegovu angažmanu u Potjeri u tijeku. Ne bude li izmjena u planiranoj realizaciji, HRT može potvrditi da je Joško Lokas novi voditelj kviza Potjera - poručuju s Prisvalja.


Ipak, odluku o novom domaćinu kviza, koji se na nacionalnoj televiziji emitira u terminu prije središnjeg Dnevnika od ponedjeljka do četvrtka, nisu dobro primili stalni zaposlenici HRT-a.


Naš nam izvor govori kako vlada veliko nezadovoljstvo tom odlukom jer za voditelja nije odabran netko od stalnih zaposlenika televizije koji su na stalnoj plaći, primjerice Daniela Trbović ili Mirko Fodor.


Ovako će Lokas za svaku snimljenu emisiju dobivati pozamašan iznos honorara koji, naravno, nije poznat, no vjerojatno nije daleko od onoga kakav je dobivao Tarik.


Prije dvije godine u javnosti se pojavio dokument s plaćama svih honorarnih zaposlenika HRT-a, prema kojem je Filipović u 2016. za vođenje "Potjere" zaradio 680 tisuća kuna.

 
S televizijom je također imao još dva ugovora: jedan od 90 tisuća kuna za idejna rješenja i skečeve te drugi od 120 tisuća kuna za uloge u drugim emisijama HRT-a.


Profitirali su i lovci kviza pa je tako, prema istim podacima, najplaćeniji Dean Kotiga, koji u jednoj godini zaradi 240 tisuća kuna, Krešimir Sučević Međeral 176 tisuća, a Morana Zibar tek "siromašnih" 80 tisuća kuna, piše Slobodna Dalmacija.


Ostale detalje o kvizu 'Potjera' možete čitati ovdje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!