VIDEO/ TRG, PARK, GARAŽE, KAMERE...

Mijenja se izgled Marijin Dvora, mračna zona postaje oaza zelenila: Evo kako će izgledati 'Hastahana', ali to nije sve...

Hronika28.05.19, 12:47h

Mijenja se izgled Marijin Dvora, mračna zona postaje oaza zelenila: Evo kako će izgledati 'Hastahana', ali to nije sve...
Nadležna općinska služba je pripremila i video prezentaciju nacrta idejnog rješenja Hastahane koja će biti prikazana građanima i gdje će jasno biti vidljivi sadržaji i zastupljenost zelene površine na ovom prostoru

 

 


Općinsko vijeće Općine Centar je na 36. redovnoj sjednici, održanoj 17. aprila 2019. godine, utvrdilo Nacrt odluke o izmjenama i dopunama Regulacionog plana Gradski centar Marijin Dvor – lokalitet Hastahana, sa Nacrtom odluke o provođenju izmjena i dopuna ovog planskog dokumenta.

 


Lokalitet Hastahane odlukom Skupštine Kantona Sarajevo od 14. maja 2019. godine nosi naziv 'Park prof. dr. Nijaza Durakovića'.


Odlukom o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana Gradski centar Marijin Dvor – lokalitet Hastahana utvrđena je obaveza održavanja javne rasprave sa ciljem upoznavanja javnosti i svih zainteresiranih subjekata sa Nacrtom plana.


Nadležna općinska služba je pripremila i video prezentaciju nacrta idejnog rješenja Hastahane koja će biti prikazana građanima i gdje će jasno biti vidljivi sadržaji i zastupljenost zelene površine na ovom prostoru, ali i stanje u kojem se trenutno nalazi ova površina, a objavljen je na zvaničnoj stranici Općine Centar Sarajevo.


Pogledajte!

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još