Zbog afere 'potkivanje' i Mektićevog poziva na proteste

Stigao odgovor Tegeltiji nakon zahtjeva za ličnim obezbjeđenjem: Da li je sigurnost predsjednika VSTV-a ugrožena?

Front28.05.19, 10:25h

Stigao odgovor Tegeltiji nakon zahtjeva za ličnim obezbjeđenjem: Da li je sigurnost predsjednika VSTV-a ugrožena?
Direkcija je istog dana zatražila od svih policijskih agencija u BiH hitnu dostavu konkretnih podataka i informacija o Vašoj eventualnoj ugroženosti, te smo do sada zaprimili odgovore SIPA-e, MUP-a TK, MUP- BPK i Policije Brčko distrikta u kojima se navode da ne raspolažu informacijama o ugroženosti Vaše sigurnosti, navodi se u odgovoru

 

Nakon što je predsjednik VSTV Milan Tegeltija uputio zahtjev za obezbjeđivanjem sigurnosti od Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, dostavljen je odgovor iz Direkcije u kojem se navodi da nadležnosti Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, a koje se odnose na štićene osobe, Direkcija prema Zakonu nije nadležna niti ovlaštena da uspostavi neposredno fizičko osiguranje.

 

- Shodno navedenom, Direkcija je istog dana zatražila od svih policijskih agencija u BiH hitnu dostavu konkretnih podataka i informacija o Vašoj eventualnoj ugroženosti, te smo do sada zaprimili odgovore SIPA-e, MUP-a TK, MUP- BPK i Policije Brčko distrikta u kojima se navode da ne raspolažu informacijama o ugroženosti Vaše sigurnosti - navodi se u odgovoru upućenom Tegeltiji.

 

Još se navodi da Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH trenutno "ne raspolaže konkretnim informacijama o ugroženosti sigurnosti Milana Tegeltije, te obzirom da Direkcija nema zakonsku nadležnost potrebno je da se u slučaju novih saznanja o prijetnjama Vašoj sigurnosti obrati nadležnim policijskim upravama".

 

Podsjećamo, Tegeltija je zaštitu tražio nakon što je kazao da se osjeća ugroženim a nakon što je minstar sigurnosti BiH Dragan Mektić pozvao na proteste ispred VSTV-a.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još