Video/ Na turniru u Beogradu

Ko je Bosanac s kojim je Novak Đoković odigrao prvi meč u karijeri: Rekao sam mu da požuri sa igrom jer moram na neki rođendan...

Sport26.05.19, 15:01h

Ko je Bosanac s kojim je Novak Đoković odigrao prvi meč u karijeri: Rekao sam mu da požuri sa igrom jer moram na neki rođendan...
Nakon mnogo godina sreli su se u Rimu, što je Novak ovjekovječio fotografijom i na Tviteru napisao da je pored njega momak s kojim je odigrao svoj prvi turnirski meč

 

Srđan Novaković iz Banja Luke je bio prvi protivnik Novaka Đokovića 1995. godine na turniru u Beogradu. Nakon mnogo godina sreli su se u Rimu, što je Novak ovjekovječio fotografijom i na Tviteru napisao da  je pored njega momak s kojim je odigrao svoj prvi turnirski meč.

 

- Na tom turniru 1995. godine, tačno se sjećam, ja sam mu rekao da požuri sa igrom, jer moram na neki rođendan. On mi je rada rekao, izgubićeš zato što misliš o rođendanu, a ne o ovom meču. I tako je i bilo, prisjeća se Srđan za portal Dnevnick.com.

 

Srđan kaže da je Novak i tada bio težak protivnik, iako je bilo rano predvidjeti da će on kasnije biti najbolji igrač svijeta.

 

- Nije se tada toliko izdvajao igrom, ali je bio jako disciplinovan. To se već tada moglo vidjeti. Bio je “dosadan” igrač, morao si da ga “razvališ” da bi ga pobijedio, kaže Srđan.


Svjestan Novakovog uspjeha, Srđana posebno oduševljava činjenica da je Đoković “ostao na zemlji”. 

 

- Novac i slava ljude mijenjaju, ali ne i Novaka, uvjeren je Novaković. 

 

Kaže da se ponekad čuje sa Novakom, ali mnogo češće sa njegovim najmlađim bratom Đorđem.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!