Nakon što je procurio kompromitirajući snimak Milana Tegeltije

Ambasada SAD-a u BiH: Očekujemo brzu i temeljitu istragu slučaja korupcije u VSTV-u!

Front24.05.19, 13:40h

Ambasada SAD-a u BiH: Očekujemo brzu i temeljitu istragu slučaja korupcije u VSTV-u!
Internet portal "Žurnal" objavio je snimak koji dovodi u vezu Tegeltiju s koruptivnim radnjama odnosno trgovanjem istragama

 

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini upoznata je s navodima o umiješanosti predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milana Tegeltije u koruptivne radnje.

 

U izjavi za Fenu ponovili su da je nezavisno pravosuđe temelj svake demokratije te da svi, a posebno visoki zvaničnici u pravosuđu, trebaju da se pridržavaju najviših standarda u obavljanju svojih dužnosti.

 

Izrazili su očekivanje da navodi o umiješanosti predsjednika VSTVBiH Milana Tegeltije u koruptivne radnje budu brzo i temeljito istraženi, rečeno je Feni u Uredu za odnose s javnošću Ambasade SAD-a.

 

Na Fenin uputi o istom slučaju iz Ureda visokog predstavnika u BiH rečeno je da taj slučaj ne žele komentirati te da imaju nadležne institucije koje se trebaju baviti time.  

 

Internet portal "Žurnal" objavio je snimak koji dovodi u vezu Tegeltiju s koruptivnim radnjama odnosno trgovanjem istragama. Predsjednik VSTV-a BiH demantira te navode tvrdeći da se radi o pokušaju njegovog diskreditiranja.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!