o politici, novim strujama

Ivo Komšić o isključivanju iz SDP-a: Iznenađen sam i nisam... To je antidemokratski čin...

Front21.05.19, 11:46h

Ivo Komšić o isključivanju iz SDP-a: Iznenađen sam i nisam... To je antidemokratski čin...
O ovoj temi, ali i o osnivanju socijaldemokratskog pokreta BiH, budućnosti u političkom životu, Komšić je govorio za N1

 

Ivo Komšić, jedan je od osam dugogodišnjih članova SDP-a koji su isključeni iz ove stranke odlukom Glavnog odbora SDP-a BiH.

 

O ovoj temi, ali i o osnivanju socijaldemokratskog pokreta BiH, budućnosti u političkom životu, Komšić je govorio za N1.

 

"Cijelo vrijeme razmišljam o tome, nisam bio u Sarajevu, u BiH uopće, pa me ta vijest zatekla vani. S jedne strane sam iznenađen tom odlukom, a s druge strane i nisam. Iznenađen sam zato što sam mislio da je ipak SDP demokratska stranka, ona je to po svom određenju, programu, deklaracijama. Ali je ovo ipak antidemokratski čin. Ne znam da je ijedna stranka, i najkonzervativnija, isključila neke svoje članove zato što su angažirani u nekom društvenom pokretu, u nekoj nevladinoj organizaciji. Ja mislim da se kod nas takav slučaj uopće nije desio. Sve stranke žele da njihovi članovi budu aktivni u društvenim pokretima jer se na taj način proširuje društvena baza koja daje podršku stranci u izborima. Svaka stranka želi da što više ima ljudi angažiranih u NVO, društvenim pokretima. S te strane sam iznenađen da je SDP isključio ljude koji su angažirani u jednom društvenom pokretu. Mene su onda trebali davno isključiti, ja sam osnivač Hrvatskog narodnog vijeća, od 1994. godine", kazao je Komšić za N1.

 

Što je još kazao Ivo Komšić, pročitajte ovdje

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još