VIDEO/ SPEKTAKL U TEL AVIVU... PRESUDILI GLASOVI PUBLIKE

Holanđanin Duncan Laurence pobjednik 64. Eurosonga, fantastična Makedonka u zadnjim trenucima nadglasana

Showbizz19.05.19, 01:12h

Holanđanin Duncan Laurence pobjednik 64. Eurosonga, fantastična Makedonka u zadnjim trenucima nadglasana
Natjecalo se večeras 26 pjesama... Iz regiona u finalu su nastupili predstavnici Srbije, Slovenije i Sjeverne Makedonije, Hrvatska i Crna Gora nisu izborile prolaz, a kao što je poznato, Bosna i Hercegovina ni ove godine nije imala svog predstavnika Fantastična Tamara Todevska, predstavnica Sjeverne Makedonije, na iznađenje mnogih, bila je u borbi za prvo mjesto do gotovo samog kraja, no nakon zbrajanja glasova žirija i publike završila je tek na osmom, što je ubjedljivo najbolji plasman od svih predstavnika iz regiona.

 

Veliko finale 64. Eurosonga održano je u subotu navečer u spektakularnoj dvorani Expo Tel Aviv, u izraelskom Tel Avivu. A pobjedu je, zahvaljujući glasovima publike koji su prevagnuli u zadnjim trenucima, odnio Duncan Laurence iz Holandije sa pjesmom "Arcade", koga su kladionice i prije finalne večeri navodile kao favorita. 

 

Pogledajte još jednom pobjedničku izvedbu...

 

 
 
Fantastična Tamara Todevska, predstavnica Sjeverne Makedonije, na iznađenje mnogih, bila je u borbi za prvo mjesto do gotovo samog kraja, no nakon zbrajanja glasova žirija i publike završila je tek na osmom, što je ubjedljivo najbolji plasman od svih predstavnika iz regiona. 
 
 
 

Večerašnji spektakularni evrovizjiski show otvorila je prošlogodišnja pobjednica Netta Barzilai, koja se prva pojavila na sceni, a atmosferu je potom zagrijala Dana International, izraelska pop zvijezda koja je 1998. trijumfirala na Eurosongu s pjesmom "Diva".

 

Zatim su predstavljeni svi natjecatelji - njih 26. Iz regiona u finalu su nastupili predstavnici Srbije, Slovenije i Sjeverne Makedonije, Hrvatska i Crna Gora nisu izborile prolaz, a kao što je poznato, Bosna i Hercegovina ni ove godine nije imala svog predstavnika.

 

Voditelji programa bili su slavna manekenka Bar Refaeli, te Erez Tal, Assi Azar i Lucy Ayoub.

 

Posebna gošća ovogodišnjeg izbora za najbolju pjesmu Evrope bila je Conchita Wurst, pobjednica na Eurosongu 2014. koja je večeras otpjevala hit "Heroes" Månsa Zelmerlöwa, švedskog pobjednika iz 2015. godine. I  sam Zelmerlöw nastupio je u večerašnjem specijalnom programu u Tel Avivu.


U mini-showu posvećenom prijašnjim natjecateljima Eurosonga Elena Paparizou iz Grčke pjevala je "Dancing Lasha Tumbai" Ukrajinke Verke Serduchke, koja je pak izvela megahit "Toy" lanjske pobjednice, Izraelke Nette Barzilai.


Posebno oduševljenje u dvorani izazvalo je pojavljivanje Gali Atari, izraelske glumice i pjevačice koja je trijumfirala na Eurosongu davne 1979. godine, kad je kao članica benda Milk and Honey otpjevala hit "Hallelujah".


No, najveću euforiju večeras izazvao je nastup kraljice popa Madonne, koja je izvela dvije pjesme - svoj veliki hit "Like a Prayer" i novi singl "Future". 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!