Sabor stranke najavljen za 28. septembar

Borenović: PDP želi da bude ozbiljna alternativa aktuelnoj vlasti u RS

Front18.05.19, 20:13h

Borenović: PDP želi da bude ozbiljna alternativa aktuelnoj vlasti u RS
Najavio je da će ove političke partije zajednički nastaviti da se bore za ključne principe ka stvaranju zdravog i snažnog društva u kojem će, kaže, svi biti jednaki pred zakonom

 

Partija demokratskog progresa (PDP) želi da bude ozbiljna alternativa aktuelnoj vlasti u Republici Srpskoj (RS) te da se odgovorno odnosi prema svim izazovima, rekao je predsjednik stranke Branislav Borenović

 

Kaže da će nastaviti da rade na ukrupnjavanju političke scene. 

 

-Vrlo je važno da se objedinjuju partije istog političkog razmišljanja - rekao je Borenović nakon sjednice Glavnog odbora PDP-a na kojoj su jednoglasno prihvatili sporazume o integrisanom političkom djelovanju sa Srpskom radikalnom strankom i Slobodnom Srpskom. 

 

Najavio je da će ove političke partije zajednički nastaviti da se bore za ključne principe ka stvaranju zdravog i snažnog društva u kojem će, kaže, svi biti jednaki pred zakonom. 

 

Borenović je ponovio da prioriteti PDP-a u ovoj godini ostaju izmjena Izbornog zakona, te donošenje odluke o parlamentarnom nadzoru nad radom javnih servisa u vlasništvu RS. 

 

Glavni odbor PDP-a pozvao je pobjednike posljednjih izbora da formiraju izvršnu vlast na nivou bh. institucija. 

 

Sabor PDP-a bit će održan 28. septembra na kojem će biti biran novi Glavni odbor, predsjednik stranke i usvojena ključna programska i statutarna dokumenta, kojim će biti i obilježeno 20 godina od osnivanja PDP-a.

 

(FENA/dg)Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!