Već treći slučaj

Kinezi zalutali zbog navigacije, pronađeni na lokalnom putu u Višegradu

Hronika18.05.19, 15:49h

Kinezi zalutali zbog navigacije, pronađeni na lokalnom putu u Višegradu
Ovo je već treći put do sada da je policija iz Višegrada pružila pomoć stranim državljanima, a sve zbog pogrešnog navođenja elektronske mape

 

Policija u Višegradu pronašla je jučer u rejonu sela Velji lug, u toj općini, četvoro Kineza, koji su se bili izgubili na njima nepoznatim šumskim terenima. 

 

-Operativnim putem, policijski službenici su došli do saznanja o kontakt telefonu, kao i o GPS koordinatima mjesta na kome se Kinezi nalaze, te su zajedničkom i brzom intervencijom policijskih službenika policijskih stanica koje pripadaju Policijskoj upravi Foča, pronađeni kineski državljani na lokalnom seoskom putu pored šumskog potoka u mjestu Velji lug, kod Višegrada – saopćeno je danas iz Policije uprave Višegrad. 

 

Ukazana im je potrebna pomoć, a potom su se, na lični zahtjev, uputili u pravcu Sarajeva. 

 

Ovo je već treći put do sada da je policija iz Višegrada pružila pomoć stranim državljanima, a sve zbog pogrešnog navođenja elektronske mape.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!