vlada fbih da promijeni odluku

STOP finansijskom udaru na građane: Hitna sjednica Skupštine ako povećanje cijena gasa ostane na snazi

Front17.05.19, 17:23h

STOP finansijskom udaru na građane: Hitna sjednica Skupštine ako povećanje cijena gasa ostane na snazi
Raspravljalo se o održavanju hitne sjednice Skupštine Kantona o ovoj temi, kao i mogućim mjerama ublažavanja neupitnog finansijskog udara na građane i privredu Kantona ukoliko ne dođe do promjene odluke Vlade FBIH

 

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo danas je sazvao sjednicu na temu najavljenog poskupljenja gasa od 29,23 posto koju je odobrila federalna Vlada.

 

Raspravljalo se o održavanju hitne sjednice Skupštine Kantona o ovoj temi, kao i mogućim mjerama ublažavanja neupitnog finansijskog udara na građane i privredu Kantona ukoliko ne dođe do promjene odluke Vlade FBIH.   

 

Premijer Kantona Edin Forto izvijestio je Kolegij o već poduzetim koracima i kontaktima Vlade KS s nadležnim u federalnoj Vladi, te najavio za srijedu, 22. maja, održavanje novog sastanaka predstavnika Vlade KS s federalnim ministrom energetike i preduzećem BH- Gas o temi povećanja cijena gasa.  

 

Kolegij Skupštine je zauzeo stav da će sačekati ishod ovog sastanka, te u zavisnosti od toga, odlučiti o  održavanju hitne sjednice Skupštine Kantona koja bi trebala dati smjernice djelovanja Vlade i Skupštine Kantona u novonastalim okolnostima povećanja cijena prirodnog gasa, saopćeno je iz Press službe KS.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još