Valentin Inzko smišlja načine djelovanja

Razmišljam da političarima u BiH počnem postavljati rokove!

Front17.05.19, 08:54h

Razmišljam da političarima u BiH počnem postavljati rokove!
Možda je dobra ideja, rekao je Inzko, da lokalnim političarima ponudi draft zakona kako je neka oblast uređene u zapadnim zemljama, a da im nakon toga da i rok do kada sličan zakon mora biti usvojen i u Bosni i Hercegovini

 

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko izjavio je u četvrtak navečer u Dnevniku D na Federalnoj televiziji da razmišlja da političarima u BiH uvede rokove za donošenje određenih zakonskih rješenja.

 

Kao primjer naveo je da Belgija, ili Kanada imaju zakon o zabrani negiranja genocida koji je počinjen u BiH, ali da takav zakon nema u BiH gdje je genocid i počinjen.

 

Možda je dobra ideja, rekao je Inzko, da lokalnim političarima ponudi draft zakona kako je neka oblast uređene u zapadnim zemljama, a da im nakon toga da i rok do kada sličan zakon mora biti usvojen i u Bosni i Hercegovini.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još