Završena sjednica Nastavno-naučnog vijeća

Izbor dekana Medicinskog fakulteta u Sarajevu: Čavaljuga dobila 73 glasa, sjednici nisu prisustvovala 43 člana...

Hronika16.05.19, 15:16h

Izbor dekana Medicinskog fakulteta u Sarajevu: Čavaljuga dobila 73 glasa, sjednici nisu prisustvovala 43 člana...
Sjednici nisu prisustvovala 43 člana Vijeća, 14 glasalo protiv, dva suzdržana

 

Na Medicinskom fakultetu u Sarajevu održana je sjednica Nastavno-naučnog vijeća. Jedina tačka dnevnog reda bio je izbor dekana ove visokoškolske ustanove. Na konkurs se prijavila samo Semra Čavaljuga, koja trenutno obnaša poziciju vršioca dužnosti.

 

Kako saznaje Avaz, 73 člana glasala su za Čavaljugu. Sjednici nisu prisustvovala 43 člana Vijeća, 14 ih je glasalo protiv, dok su dva bila suzdržana.

 

Inače, protiv Čavaljuge podneseno je nekoliko prijava. Čavaljugu je u septembru prošle godine s pozicije dekana razriješio rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj, koji je kazao da je postupala suprotno zakonu.

 

- Odluku o tome hoće li Čavaljuga biti dekan donijet će rektor Škrijelj – kaže naš izvor.

 

Medicinski fakultet više od godinu potresaju brojne afere. Posebno je skandalozno da nastavu studentima ne mogu predavati profesori koji više ne rade na Kliničkom centru, poput prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, prof. dr. Mirsada Kacile, prof. dr. Nasera Nabila, prof. dr. Kemala Dizdarevića...

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!