Pacijenti tvrde da su zadovoljni uslugom

Sebija Izetbegović uvela novi koncept rada, iz Hrvatske i RS-a 'bježe' na KCUS: 'Dobio sam sepsu...'

Hronika15.05.19, 13:27h

Sebija Izetbegović uvela novi koncept rada, iz Hrvatske i RS-a 'bježe' na KCUS: 'Dobio sam sepsu...'
Nekadašnje duge liste čekanja više ne postoje. Naši ortopedi su stručno osposobljeni za sve operativne zahvate, po čemu su prepoznatljivi u regionu, izjavila je prof. dr. Izetbegović

 

Klinika za ortopediju i traumatologiju KCUS, zahvaljujući stručno osposobljenom medicinskom osoblju, postojećoj opremi i izvrsno opremljenim operacionim salama postaje prepoznatljiva po kvaliteti usluga i izvan granica naše zemlje, saopćeno je sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

 

Na Klinici je trenutno hospitaliziran Ivan Dodig iz Metkovića u Hrvatskoj i vrlo je zadovoljan uslugom. Kako kaže Dodig, u KCUS je operisao lijevo koljeno i sada se dobro osjeća.

 

- Prethodno sam tražio da se operišem u Hrvatskoj, ali su duge liste čekanja. Povrijedio sam se prije dva mjeseca igrajući nogomet. Prijatelji su mi preporučili KCUS i vrlo brzo su me kontaktirali iz bolnice. Želio sam u što kraćem roku uraditi operativni zahvat kako bi se mogao vratiti svojim poslovnim obavezama u septembru, jer radim kao profesor matematike - rekao je Dodig, saopćeno je sa KCUS-a.

 

Kako kaže, prezadovoljan je uslugom u KCUS, a naročito ističe profesionalni odnos medicinskog osoblja prema svim hospitaliziranim pacijentima.

 

Na čelu tima koji je oprisao pacijenta iz Hrvatske bio je dr. Edin Kulenović, specijalista ortopedske hirurgije i prim. dr. Husein Čamo.  

 

-  Pacijent je imao više udruženih povreda koljena. Operativni zahvat je dobro prošao i nakon što mu se skinu konci 12-ti dan moći će hodati normalno bez ikakvih posljedica. Zadovoljni smo tokom postoperativnog oporavka - poručio je dr. Kulenović.     

 

Na Klinici je hospitaliziran i dr. Slobodan Đerić, specijalista ginekologije sa Pala. Njemu je urađena operacija lijevog koljena.

 

- Imao sam povredu meniskusa. Prije dvije godine prvi put sam se operisao u Hrvatskoj, ali nažalost zahvat nije uspio. Drugi put sam radio u Banjaluci i tamo sam dobio sepsu i sve se iskomplikovalo. Na KCUS-u mi je prof. dr. Đemil Omerović uradio reviziju proteze i do sada sam zadovoljan sa zdravstvenom uslugom koja mi je ovdje pružena - rekao je dr. Đerić, saopćeno je sa KCUS-a.

 

Kako kaže Marija Bešker, glavna sestra Trećeg odjela na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS, svakodnevno dobiju pohvale od pacijenata.

 

- U poređenju sa ranijim godinama postignut je veliki napredak. Naši doktori i sestre se trude oko pacijenata, ali i svi ostali uposlenici u svom segmentu rada - poručila je sestra Bešker.

 

Šef Klinike, prof.dr. Đemil Omerović, kaže da se u ovoj se Klinici liječe pacijenti iz cijele BiH, a u posljednje vrijeme je se sve više pacijenata iz regiona i iz Republike Srpske.

 

- Klinika za ortopediju i traumatologiju KCUS, nedavno je objavila da nema listi čekanja za endoproteze koljena i artroskopske operacije. Pacijenti iz Kantona Sarajevo, kao i iz drugih kantona, odmah po indikaciji se preoperativno pripremaju, te potom operišu. Također, radi se kontinuirana edukacija kadra. Uvodimo mlade kolege u operativni program i nastojimo biti najbolja podrška u njihovom stručnom usavršavanju - naveo je prof. dr. Omerović.

 

Generalna direktorica KCUS, prof. dr. Sebija Izetbegović, naglasila je da je na Klinici za ortopediju uveden novi koncept rada, koji odlično funkcioniše.

 

- Ponosna sam na naše ljekare i medicinsko osoblje koji rade savjesno i odgovorno s ciljem pružanja što kvalitetnijih usluga bolesnicima. Pacijenti su zadovoljni uslugom, što je najbolji pokazatelj načina rada. Operacije se rade po programu. Izuzetak su hitni slučajevi. Nekadašnje duge liste čekanja više ne postoje. Naši ortopedi su stručno osposobljeni za sve operativne zahvate, po čemu su prepoznatljivi u regionu - izjavila je prof. dr. Izetbegović, saopćeno je sa KCUS-a.


 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 32

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još