VIDEO/ Juče pao u potok u blizini porodične kuće

Potraga za dječakom Ibrahimom nastavlja se i danas: Čamcima će pretražiti i desnu obalu Bosne

Hronika15.05.19, 08:15h

Potraga za dječakom Ibrahimom nastavlja se i danas: Čamcima će pretražiti i desnu obalu Bosne
Pripadnici GSS-a Žepče i Zavidovići posljednji su otišli s terena. Cijelo korito Mračajske rijeke je pretraženo, ali dječak nije pronađen

 

Potraga za šestogodišnjim dječakom Ibrahimom Mešeljevićem, koji je upao jučer nekoliko minuta iza podneva u nabujali potok u naselju Begov Han u opštini Žepče, nastavlja se i danas.

 

Jučer je odmah je počela intenzivna potraga za mališanom, u koju su se uključili i mještani, pored pripadnika Gorske službe spašavanja, Civilne zaštite i specijalaca MUP-a ZDK-a. Nezvanično, majka je skočila za njim u pokušaju da ga spasi, ali bezuspješno. Iz policije nam ove informacije nisu potvrdili, ali su naveli da je majka bila u besvjesnom stanju i da joj je ukazana ljekarska pomoć.

 

Na ušće u Bosnu postavljene su mreže, ali rezultata, nažalost, nije bilo. Dječak je navodno bio u blizini svoje kuće kada je nesretnim slučajem pao u potok, a na tom mjestu nađeni su bicikl i dio odjeće. Oko 17 sati potraga je obustavljena.

 

Pripadnici GSS-a Žepče i Zavidovići posljednji su otišli s terena. Cijelo korito Mračajske rijeke je pretraženo, ali dječak nije pronađen. Potraga će se nastaviti danas, a čamcima će se pretražiti i desna obala rijeke Bosne, čiji je vodostaj jučer popodne bio previsok.

 

Sanel Mešeljević, dječakov amidža, za TV1 kaže da su mu komšije javile čim se nemili događaj desio.

 

“Za pet minuta sam bio na mjestu s kog je pao. Krenuo sam u potragu sa rođacima i komšijama. Ne znamo da li je u rječici ili u Bosni. Moguće da je rijeka, pošto je brza, tijelo odnijela u Bosnu. Apelujemo na mještane naselja pored desne obale Bosne da pomognu u potrazi. Građani Zavidovića, Žepča i Maglaja neka pogledaju oko kuća i imanja uz korito Bosne”, govori Mešeljević.

 

Emir Balić, zamjenik načelnika GSS-a Zavidovići, ističe kako je šest pripadnika službe iz ovog mjesta sa pet kolega iz Žepča satima pretraživalo korito potoka.

 

“Uslovi su teški, promrzli smo i iako nismo odustajali, nema rezultata. Ponovo ćemo pretražiti korito, ali i desnu obalu Bosne. Očekujemo podršku FUCZ-a, CZ-a ZDK-a i ostalih GSS stanica”, poručuje Balić.

 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!