Padavine ne jenjavaju

Problemi na magistralnom putu M-17: Izlila se voda na ulazu u Žepče, saobraćaj obustavljen

Hronika13.05.19, 19:26h

Problemi na  magistralnom putu M-17: Izlila se voda na ulazu u Žepče, saobraćaj obustavljen
Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozorava se i na ostalim dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja

 

Zbog veće količine vode u podvožnjaku na ulazu u Žepče sa magistralnog puta M-17, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. 

 

Zbog vode na kolovozu obustavljen je saobraćaj i na regionalnim putevima R-403a Cazin-Gata (u mjestu Tržačka Raštela) i R-474 Perkovići–Novi Šeher. Otežano se saobraća na magistralnim putevima M-4.2 Cazin-Velika Kladuša (u mjestu Ćoralići), M-14 Srbljani-Bosanska Krupa, Banja Luka-Ćelinac (na skretanju za Jošavku), kao i na regionalnom putu R-476 Čelinac-Dubrava Stara (u mjestu Grabovac).  

 

Zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-473 Teslić-Tedin Han u mjestu Kamenica. Zbog odrona na magistralnom putu M-4 Teslić-Banja Luka na planinskom prevoju Borja i na regionalnom putu R-413 Turbe-Banja Luka u mjestima Borak i Imljani, saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom. 

 

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozorava se i na ostalim dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. 

 

Na svim putnim pravcima savjetuje se oprezna vožnja, prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu. 

 

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.  

 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta GP Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

 

(FENA/dg)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!