nimalo zdravo

Od ovih namirnica nutricionisti bježe glavom bez obzira! Ako ih konzumirate, razmislite šta radite sebi...

Lifestyle13.05.19, 13:07h

Od ovih namirnica nutricionisti bježe glavom bez obzira! Ako ih konzumirate, razmislite šta radite sebi...
Sadrže veliku količinu šećera s vrlo malo hranljivih sastojaka

 

Ishrana je veoma bitna za naš razvoj, te ukoliko unosimo nezdrave namirnice, trpjet će organizam i loše će se odraziti na naše zdravlje.

 

Kofeinski napici

 

Većina ljudi ne može da zamisli dan bez šoljice kafe. Ali, ako volite da dodajete recimo šlag u kafu, imamo lošu vijest za vas. Domaća kafa uz dodatak punomasnog mlijeka i zaslađivača može da ima 300 kalorija ako u nju dodate čokoladu, karamel ili šlag.


Smrznuta hrana

 

Sigurno vam se često dešava da vam ostane hrane nakon obroka, te je sačuvate u zamrzivač za neki drugi dan. Iako izgleda praktično, zamrznutu hranu  bi trebalo da izbjegavate. Prepuni su ugljeno hidrata, a imaju jako malo proteina, te ćete brzo ponovo ogladnjeti.

 


Energetske pločice

 

Sadrže veliku količinu šećera s vrlo malo hranljivih sastojaka. Cjelovite žitarice, voće, povrće, plodovi i mahunarke su bolji izbor jer imaju vlakna.

 

Mesne prerađevine


Slanina, šunka, kobasice, salame i ostale prerađavine mogu da štete vašem zdravlju jer imaju visok udio masti, soli i konzervansa, te jako mali udio proteina.


Zašećerene žitarice

 

Žitarice spadaju u jedan od omiljenih doručaka kod mnogih, ali stručnjaci upozoravaju da su većinom napravljene od bijelog brašna i šećera.

 

(Stil.kurir.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!