VIDEO/ NEKA IM SMETA, ALI NEKA POŠTUJU MOJ IZBOR

Zbog toga je navukao bijes u Srbiji: Novak Đoković otkrio svoje porijeklo i objasnio zašto je žestoki navijač Hrvatske

Sport11.05.19, 13:43h

Zbog toga je navukao bijes u Srbiji: Novak Đoković otkrio svoje porijeklo i objasnio zašto je žestoki navijač Hrvatske
Koga ću podržavati ako ne Hrvatsku? Osećam da su oni i moji. Imam taj deo i u porodici, tako sam se uvek osećao. Poštujem da će to nekima smetati, ali neka oni poštuju i moj izbor! - poručio je Đoković

 

 


Jedan od najboljih tenisera u povijesti Novak Đoković ušao je završnicu Mastersa u Madridu, gdje ga u subotu čeka polufinale. Đoković je u razgovoru sa hrvatskom novinarkom Fani Stipičević za Gol.hr pričao o porodici iz Hrvatske, te otkrio odakle su mu korijeni, ali i objasnio zašto je tokom SP-a u Rusiji navijao za Vatrene iako je zbog toga navukao bijes mnogih ljudi u Srbiji.


Naime, Novak po majčinoj strani vuče korijene iz Hrvatske.


- Ona je rođena u Beogradu, ali njeni roditelji dolaze iz Hrvatske, baka i deka su iz Vinkovaca, zapravo cijela babina porodica dolazi otuda i tamo i dalje imam rodbinu. Nisam dugo bio. Bio sam posljednji put u Vinkovcima, ima više od 10 godina. Čak sam igrao tamo i neke juniorske turnire, sećam se. Tada sam i upoznao porodicu, i nisam zapravo ni znao koliko familije imam. I tetki i stričeva - rekao je kroz smijeh Nole te izrazio iskrenu želju da u budućnosti opet posjeti rodbinu u Hrvatskoj. 


Govoreći o tome zašto je na SP-u bio žestoki navijač Modrića i društva, Đoković poručuje:


- U nekim medijima bio sam jako osuđivan zbog podrške hrvatskoj reprezentaciji, ali mi nije smetalo. Svako se razlikuje, ali meni je to bilo logično. Koga ću podržavati ako ne Hrvatsku? Osećam da su oni i moji. Imam taj deo i u porodici, tako sam se uvek osećao. Poštujem da će to nekima smetati, ali neka oni poštuju i moj izbor!


Kompletan razgovor sa Novakom Đokovićem možete pogledati u video prilogu ovdje.


(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad/Foto: Instagram)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 45

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još