NOVO NA BH. TRŽIŠTU

Veliki svjetski maloprodajni lanac preko Binga stigao u BiH: U trgovinama od sada i prozvodi robne marke 'Tesco'

Biznis Klub11.05.19, 11:41h

Veliki svjetski maloprodajni lanac preko Binga stigao u BiH: U trgovinama od sada i prozvodi robne marke 'Tesco'
Projekat je u početnoj fazi sa odabranim asortimanom slatkog programa, polugotovih i gotovih jela, hrane za kućne ljubimce i hemije, a proširenje asortimana u budućnosti će zavisiti od tezultata prodaje postignutih tokom testnog perioda

 

 

Treći najveći maloprodajni lanac na svijetu, britanski Tesco, ušao je na tržište Bosne i Hercegovine u saradnji sa kompanijom Bingo.
Tuzlanski Bingo obogatio je krajem prošlog mjeseca svoju ponudu proizvodima trgovačke marke britanskog trgovca čime je i zvanično otpočela saradnja ova dva maloprodajna lanca, piše BiznisInfo.


- Od kraja aprila smo ponudu u našim policama proširili proizvodima odličnog omjera cijene i kvalitete iz asortimana robne marke „Tesco“ s ciljem da našim potrošačima prvenstveno ponudimo novitete i proizvode koji nisu karakteristični za proizvodnju u Bosni i Hercegovini “ - kazala je za BiznisInfo Tatjana Paunoski, direktorica marketinga kompanije Bingo.


Kako je Paunoski pojasnila, britanski lanac ne planira ulazak na bh. tržište.


- Obzirom da trgovački lanac Tesco ne planira ulazak na bh. tržište, dogovorena je saradnja za ekskluzivni plasman odabranih asortimana robne marke „Tesco“ u našim trgovinama - rekla je Paunoski.


Inače, projekat je u početnoj fazi sa odabranim asortimanom slatkog programa, polugotovih i gotovih jela, hrane za kućne ljubimce i hemije, a proširenje asortimana u budućnosti će zavisiti od tezultata prodaje postignutih tokom testnog perioda.


Podsjetimo, Tesco je najveći britanski maloprodajni lanac i treći po veličini u svijetu, a Bingo u BiH trenutno ima blizu 200 prodajnih objekata.

 

(BiznisInfo/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!