Strah od poplava u BiH

Ministarstvo sigurnosti BiH zatražilo pripravnost u slučaju obilnijih padavina

Front10.05.19, 14:37h

Ministarstvo sigurnosti BiH zatražilo pripravnost u slučaju obilnijih padavina
Obavijest je upućena Ministarstvu odbrane BiH, ukoliko se iskaže potreba za angažovanje letjelica i pripadnika oružanih snaga BiH, kao i Centru za koordinaciju odgovora na vanredne situacije Evropske komisije u slučaju potrebe za međunarodnu pomoć

 

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine obavijestilo je nadležne institucije iz sistema zaštite i spašavanja u BiH te međunarodne partnere o najavljenim nepovoljnim hidrometeorološkim prilikama u BiH, odnosno padavinama koje bi mogle izazvati poplave u zemlji.

 

Ministarstvo je zatražilo da budu pripravni u slučaju da bude potrebe za angažiranje dodatnih snaga za pružanje pomoći službama civilne zaštite.

 

Obavijest je upućena Ministarstvu odbrane BiH, ukoliko se iskaže potreba za angažovanje letjelica i pripadnika oružanih snaga BiH, kao i Centru za koordinaciju odgovora na vanredne situacije Evropske komisije u slučaju potrebe za međunarodnu pomoć, navodi se u saopćenju Ministarstva sigurnosti BiH.

 

Također, na sastanku u Sektoru za zaštitu i spašavanje Ministarstva sigurnosti BiH zatraženo je inteziviranje razmjene informacija sa drugim nadležnim institucijama u BiH u cilju praćenja situacije na terenu i pripreme pravovremenog odgovora, kao i rad Operativno-komunikacijskog centra BiH 112, koji je spreman da u slučaju zahtjeva sa terena izvrši neophodnu koordinaciju u slanju pomoći ugroženim područjima, saopćeno je.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!