Otuđeno od čovjeka iz Minhena

Vozilo korišteno za praćenje ubijenog Ostojića ukradeno u Sarajevu

Hronika10.05.19, 11:21h

Vozilo korišteno za praćenje ubijenog Ostojića ukradeno u Sarajevu
Samardžija i Obradov su 31. jula 2018. godine isto vozilo prevezli na područje Banje Luke, gdje su ga držali na skrivenom mjestu, sve do 5. septembra 2018. kada su sva trojica, u dogovoru sa još najmanje jednim, za sada nepoznatim izvršiocem, navedeno vozilo koristili za neposredno praćenje Damira Ostojić i Sandre Jošić, u koje je pucano 5. septembra 2018.godine

 

Policija Republike Srpske dostavila je nadležnom tužilaštvu dopunu izvještaja protiv S.T. sa Pala, a u vezi s otkrivanjem izvršioca teškog ubistva Damira Ostojića iz Banja Luke, te pokušajem ubistva Sandre Jošić iz Banja Luke, kao i krivičnog djela teška krađa na štetu D.A. iz Njemačke. 

 

Policijski službenici Uprave MUPRS-a za organizovani i teški kriminalitet, pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, kako je saopćeno, nastavljaju rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ubistva Damira Ostojića 5. septembra 2018. godine u Banjoj Luci. 

 

Nezvanično, dopuna izvještaja je podnesena protiv Srećka Trifkovića sa Pala, koji se sumnjiči da je 26. na 27. juli 2018. godine u Sarajevu, zajedno sa Stefanom Samardžijom i Milošem Obradovim, ukrao vozilo "škoda oktavija", vlasništvo D.A. iz Minhena, nakon čega su vozilo skrivali na nepoznatoj lokaciji u Sarajevu. 

 

Samardžija i Obradov su 31. jula 2018. godine isto vozilo prevezli na područje Banje Luke, gdje su ga držali na skrivenom mjestu, sve do 5. septembra 2018. kada su sva trojica, u dogovoru sa još najmanje jednim, za sada nepoznatim izvršiocem, navedeno vozilo koristili za neposredno praćenje Damira Ostojić i Sandre Jošić, u koje je pucano 5. septembra 2018.godine.

 

(FENA/dg)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!