Pokušati spriječiti poplave

Zbog najavljenih obilnih padavina danas sastanak u FUCZ

Hronika10.05.19, 07:57h

Zbog najavljenih obilnih padavina danas sastanak u FUCZ
Glasnogovornica FUCZ Majda Kovač kazala je Feni da je cilj sastanka da se na vrijeme izvrše pripreme i reagira u slučaju obilnih padavina i eventualnih poplava

 

Federalna uprava civilne zaštite je, zbog najavljenih padavina od 12. do 16. maja, inicirala održavanje sastanka sa predstavnicima Agencije za vodno područje rijeke Save, Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH i Federalnog zavoda za geologiju, koji bi trebao biti održan danas. 

 

Glasnogovornica FUCZ Majda Kovač kazala je Feni da je cilj sastanka da se na vrijeme izvrše pripreme i reagira u slučaju obilnih padavina i eventualnih poplava. 

 

Svaka institucija iz svog domena na sastanku će donijeti odluku o načinu reagiranja u slučaju da obilne padavine, koje su najavljene, prouzrokuju poplave na pojedinim područjima. 

 

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH Feni su potvrdili da se obilnije padavine očekuju 12., 13. i 14. maja, posebno u Krajini gdje se očekuje 60 do 70 litara po kvadratnom metru.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!