Ian Brown, direktor Evropske banke za obnovu i razvoj

Sastanak EBRD-a u Sarajevu je odlična prilika za BiH, strani investitori će vidjeti zemlju i potencijale

Biznis Klub06.05.19, 10:24h

Sastanak EBRD-a u Sarajevu je odlična prilika za BiH, strani investitori će vidjeti zemlju i potencijale
Na taj događaj dolaze brojni investitori, a od 2.200 najavljenih njih 900 su poslovni ljudi, bankari, koji će imati priliku upoznati BiH i samim tim zemlja će biti vidljivija

 

Direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Ian Brown izjavio je za današnje "Oslobođenje" da su predstojeći Godišnji sastanak Odbora guvernera EBRD-a i Poslovni forum, kojem je ove godine domaćin Bosna i Hercegovina, velika prilika za BiH.

 

- Ovo je odlična prilika da strani investitori vide zemlju, da vide koji to potencijal ova zemlja nudi kao destinaciju za investicije - kazao je on.

 

Na taj događaj dolaze brojni investitori, a od 2.200 najavljenih njih 900 su poslovni ljudi, bankari, koji će imati priliku upoznati BiH i samim tim zemlja će biti vidljivija.

 

- Njenu vidljivost će osigurati i prisustvo medija. Naime, imamo 170 registriranih novinara iz inozemstva koji će prisustvovati konferenciji - rekao je Brown.

 

On se složio s izjavom ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića da će sa konferencije biti poslata poruka da je zapadni Balkan sigurno mjesto za investiranje.

 

- Ako govorimo o sigurnosti investicija, ono što investitori traže su predvidljivost i stabilnost, posebno politička stabilnost. Mi u EBRD-u zaista vidimo da cijela regija zapadnog Balkana napreduje i smatramo da je unapređenje veza između zemalja jako važno kako bi u konačnici sve zemlje imale korist od povećanih investicija - rekao je, između ostalog, Brown.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!