FOTO/ 17. izdanje Međunarodnih susreta oldtimer automobila i motocikala

Oldtimeri ponovo na ulicama Sarajeva: Jedan raritet iz davne 1917. godine izazvao je najviše pažnje

Lifestyle04.05.19, 17:07h

Višednevna manifestacija koja je počela u petak, nastavljena je u subotu 'ispitom spretnosti' na Vilsonovom šetalištu, nakon čega je uslijedila izložba ispred SCC-a, te okupljanje u Sarajevskoj pivnici, a potom i panoramska vožnja žičarom

 

 

Nizom zanimljivih sadržaja, danas je u Sarajevu nastavljeno 17. izdanje Međunarodnih susreta oldtimer automobila i motocikala (Međunarodni Oldtimer Rally), uključujući i Izložbu ispred Sarajevo City Center-a (SCC-a), čiji su posjetioci bili u prilici vidjeti više od 60 oldtimera. 


Neki od njih predstavljaju istinske raritete, a posebno zanimanje pobudio je najstariji automobil ovogodišnjih susreta - ford iz 1917. godine... 


Kako je Feni kazao predsjednik Old Timer kluba Sarajevo Nedim Husić-Braco, višednevna manifestacija koja je počela u petak, nastavljena je u subotu 'ispitom spretnosti'  na Vilsonovom šetalištu, nakon čega je uslijedila spomenuta izložba ispred SCC-a, te okupljanje u Sarajevskoj pivnici, a potom i panoramska vožnja žičarom. 


Prema programu manifestacije automobila, koji su obilježili proteklo stoljeće, za večeras je planirana podjela pehara po klasama u takmičarskom dijelu, a Husić ističe kako među sudionicima oldtimer susreta vlada dobro raspoloženje, te da su gosti izuzetno zadovoljni, posjetom Mostaru i Konjicu koja je organizirana u petak. 


Nadalje, precizira kako je za sutra planirana izložba na At mejdanu, te obilazak Baščaršije i vožnja u povorci ka BBI-centru, gdje će biti upriličena gradska zabava/izložba na kojoj će građani birati najljepše auto, najstarije vozilo... 


Husić tim povodom poziva građane na druženje ispred BBI-centra u nedjelju, 5. maja, koje počinje oko 12 sati, uz opasku 'da će posjetioci tog događaja imati šta da vide'.   


Istovremeno, podsjeća da je ova nesvakidašnja manifestacija ove godine okupila više od 60 posada te da su se susretima oldtimera odazvali brojni gosti iz Mađarske, Austrije, Njemačke, Belgije, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije, navodeći da je gost iz Gevgelije (Đevđelije) dovezao džipa iz 1941. godine. 


Husić, nadalje, navodi kako je ovogodišnja manifestacija, organizirana povodom obilježavanja Dana Kantona Sarajevo i Općine Centar, pobudila veliko interesovanje sudionika oldtimer susreta, ali i građana, uključujući i one najmlađe znatiželjnike, koji su iskazali zanimanje za limene ljubimce iz prošloga stoljeća, koje njihovi vlasnici održavaju s mnogo ljubavi i pažnje.


 Ovogodišnje međunarodne oldtimer susrete podržali su Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo i Općina Centar. 

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!