Radikalna odluka stupa na snagu

Klijenti zatečeni: Unicredit banka BiH potpuno se povlači se Facebooka, Messengera i Instagrama! Postoji razlog...

Biznis Klub03.05.19, 15:50h

Klijenti zatečeni: Unicredit banka BiH potpuno se povlači se Facebooka, Messengera i Instagrama! Postoji razlog...
Klijenti nisu s radošću dočekali ovu vijest i prilično su zatečeni, pa su na FB stranici Unicredit banke BiH odmah osvanula pitanja: Pa kako ćete onda komunicirati sa korisnicima?!

 


UniCredit banka donijela je odluku da se povlači sa društvenih mreža na nivou cijele grupacije. Tako se ova odluka i na banku u Bosni i Hercegovini koja je obavijest o tome plasirala i putem svog Facebook profila.


U obrazloženju se navodi sljedeće:


“Dragi fanovi, Želimo Vas obavijestiti da nastavljamo raditi na unapređenju vlastitih kanala kako bismo s Vama imali još kvalitetniju komunikaciju. Zbog predanosti ovom cilju, UniCredit grupacija je najavila potpuno povlačenje s Facebooka, Messengera i Instagrama od 1.6.2019. godine. UniCredit Bank Bosna i Hercegovina više neće biti prisutna na Facebooku i Messengeru od navedenog datuma.”


Pojašnjenja radi podsjećamo da je šef UniCredita Jean Pierre Mustier još je u avgustu prošle godine naredio djelatnicima da prekinu sve veze banke s Facebookom nakon skandala s Cambridge Analyticom, kada se doznalo da su privatni podaci miliona korisnika iskorištavani u svrhe personaliziranih političkih marketinških kampanja.


- Facebook se ne ponaša etično. Nećemo ga koristiti dok se ne budu primjereno etično ponašali - rekao je tada Mustier.


Međutim, klijenti nisu s radošću dočekali ovu vijest i prilično su zatečeni, pa su na FB stranici Unicredit banke BiH odmah osvanula pitanja: Pa kako ćete onda komunicirati sa klijentima?!


- Treba raditi na poboljšanju komunikacije. Nije mi baš najjasnije kako ćete poboljšati komunikaciju tako što ćete se ukinuti s FB-a, MSN-a i Instagrama?! - stoji u jednom od komentara klijenata.       

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!